Muzika

Pevačice otkrivaju: Kome smetaju jutjuberi na muzičkoj sceni (ANKETA)

Autor Dragana Tomašević Izvor mondo.rs

Mladi jutjuber Andrija Jo "nije pevač", ali je uspeo da se plasira u finale Beovizije i po broju glasova pobedi i "jednu Nedu Ukraden". Saznajte da li pevačima zaista smetaju YouTube kolege

Izvor: Mondo/ Goran Sivački

Distrekovi koji postaju hitovi s milionima pregleda i jutjuber u finalu Beovizije - ovako bi mogla, ili već izgleda muzička scena u Srbiji.

Uprkos izjavama brojnih pevača da "jutjuberi nisu njihove kolege", ima onih koji u uspeli da dokažu suprotno.

Pesma "Oči meduze" mladog Andrije Jovanovića, poznatog kao Andrija Jo, prošla je u takmičenje po izboru stručnog žirija, a onda glasovima publike iz polufinala prošla u finale.

Andrija nije pobedio, ali je po broju glasova iza sebe ostavio afirmisane pevače poput Nede Ukraden, Baneta Mojićevića, Marka Markovića...

Visoko četvrto mesto je proslavio s prijateljima jutjuberima, ali i nekadašnjom rijaliti zvezdom, sada pevačicom Kijom Kockar, koja nam je otkrila šta misli o "YouTube kolegama".

"Nemam ništa protiv jutjubera, jer svako ima svoj početak. Šta sad - ako je jutjuber ne može da napravi kvalitetnu muziku?! Verujem da ti što ih prozivaju imaju završene muzičke akademije, ali pre bih rekla samo obične osnovne škole", rekla je Kija MONDU i dodala:

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

"Svako je od nečega počeo, a mnoge puca sujeta, jer su opterećeni jednom totalnom glupošću - trendingom. Neki su imali sreće što tada nisu postojale društvene mreže, pa da se vidi ko su i šta su oni bili na početku".

Njena koleginica Teodora Džehverović je rekla da nema problem s jutjuberima u muzici.

Izvor: ATA Images/ Antonio Ahel

"Apsolutno podržavam svakoga ko se trudi i radi! Ako ste talentovani da budete i jutjuber i pevač - svaka čast! Činjenica je da danas mnogi žele da se bave pevanjem, ali najbitnije je da budemo realni", rekla je pevačica MONDU.

Par mišljenja se razlikuju...

"Naša estrada guta i prihvata sve. Pre nekoliko godina bila je navala starleta, pa se to ugasilo. Sad je navala jutjubera, pa će i to proći. Ne smatram da broj pratilaca automatki određuje i nečije visoko mesto na estradi", rekla nam je Ljupka Stević, dok je Jelena Karleuša na Instagramu sumirala uticaj jutjubera nakon Beovizije.

Izvor: ATA Images/ Antonio Ahel

"Loš plasman meni dragog Andrije govori da uticaj svih blogera, jutjubera i nekakvih influensera zajedno, nema nikakvu realnu snagu, tačnije njihov uticaj na bilo koga u ovoj zemlji je ravan nuli", napisala je Jelena i savetovala Andriju da nađe menadžera i uspeh mu je zagarantovan. "Ima svu moju podršku!".

Šta vi mislite?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

 Pogledajte emisiju i prilog s Andrijom: