Muzika

Od kafane u kojoj konobar nije hteo da ih usluži do KONCERTA NAD KONCERTIMA

Izvor mondo.rs

Kulti bend proslavlja 40 godina postojanja velikim koncertom koji će okupiti muzičare svih generacija

Izvor: MONDO, Goran Sivački

Četvrti Kontakt festival biće u znaku 40 godina Orgazma, godišnjice najdugovečnijeg beogradskog novotalasnog benda. Električni orgazam je za tu jedinstvenu priliku odlučio da okupi brojne kolege i muzičare, koji su ih pratili tokom decenija.

"Uspeli smo da okupimo sve generacije muzičara na ovom slavljeničkom koncertu", rekao je Srđan Gojković Gile i otkrio imana kolega koji će nastupati s njima.

"Jako nam je drago što će tu biti naše drage kolege iz YU Grupe - Žika i Dragi Jelić, Anton i Cane iz Partibrejkersa, kao i Jovec iz originalne postave Orgazma, ali i mlađi prijatelji, koji će u jednom trenutku sa nama podeliti binu i slavljeniči momenat: Damjan Dašić iz grupe Magic Bush, kao i Bojan i Romana Slačala iz benda Artan Lili Posebno nam je drago što će sa nama te večeri biti i Duca Marković, koja će otvoriti slavljeničko veče u Kombank dvorani 19. marta. Duca je bila prisutna baš te večeri kada je bend nastao u kafani ,'Mornar', a posle koncerta grupe Leb i Sol koji smo prethodno zajedno posetili upravo u Domu Sindikata, kako se tada zvala Kombank Dvorana".

Električni Orgazam dobitnik je Zlatne bubamare za trajne muzičke vrednosti, koja je bendu dodeljena na 23. manifestaciji "Zlatna bubamara popularnosti" u Skoplju.

Priznanje se svake godine dodeljuje najistaknutijima iz oblasti kulture, muzike, medija, marketinga i sporta u Severnoj Makedoniji i na Balkanu.

Ulaznice za koncert možete kupiti na tickets.rs i blagajni Kombank dvorane.

Podsetite se priča o nastanku benda i hapšenju: