Muzika

Panika zbog koronavirusa: OVAKO će izgledati Eurosong? (VIDEO)

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac Izvor mondo.rs

Holandski mediji o mogućem "scenariju" Eurosonga usled straha od koronavirusa!

Takmičenje Eurosong trebalo bi da bude održano u maju u Roterdamu, ali strah od koronavirusa možda će bitno izmeniti način na koji će učesnici nastupati.

Dolazak desetina hiljada takmičara, njihovih timova, fanova i turista mogao bi da bude "kritičan" po javno zdravlje, prenose holandski mediji, zbog čega organizatori razmatraju alternativne načine održavanja takmičenja.

Eurosong bi trebalo da traje tri dana u "Ahoj" areni kapaciteta 16.000 sedišta, sa učesnicima iz 41 zemlje. Širom sveta registrovano je više od 95.000 zaraženih, a preminulo je više od 3.000 ljudi.

Moguće je da će, zbog toga, učesnici ostati u svojim zemljama i pesme izvoditi uživo putem video-linka. To bi nanelo štetu Holandiji kada je u pitanju turizam, ali bi sprečilo desetine hiljada posetilaca da potencijalno donesu ili prošire zarazu. U toj zemlji trenutno je potvrđeno 38 slučajeva zaraze koronavirusom.

Evropska radiodifuzna unija (EBU) još uvek ne želi da obelodani kako će takmičenje izgledati, što je potvrđeno saopštenjem.

"Naravno da pomno pratimo razvoj događaja, i razmatramo najbolje načine zaštite i prevencije u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije i nacionalnih nadležnih institucija. Postoji više scenarija za održavanje Eurosonga koji su u igri", saopštila je EBU.

Pogledajte kako su devojke iz grupe Hurricane odgovarale na vaša pitanja!

Tagovi