Muzika

MORAMO SHVATITI DA JE POČEO RAT: Ukrajinska pobednica Evrovizije o trenutnoj situaciji - "Svet će stati na našu stranu"

Autor Radmila Ilić

Pevačica se oglasila na društvenim mrežama.

Izvor: Printskrin, Instagram/ ruslana.lyzhychko

Ukrajinska pevačica Ruslana koja je 2004. godine pobedila na svetskom takmičenju "Evrovizija", oglasila se povodom napada Rusije na Ukrajinu.

Ona je na društvenim mrežama objavila sliku i uz nju pozvala svet da pomogne njenoj državi.

"Jutro je došlo. Moramo skupiti snagu i shvatiti da je počeo rat protiv Ukrajine. Sigurna sam da će se svet ujediniti i stati na stranu Ukrajine. Mnogo godina smo radili na tome da nas svet prepozna kao zemlju koja je vekovima patila zbog ruskog režima. Svet će nam pomoći i zaustaviti rat", započela je ona.

Pevačica je zatim rekla da će sve što sazna objavljivati na društvenim mrežama, i da je trenutno najbitnija lokalna teritorijalna odbrana.

"Sada je najbitnija lokalna teritorijalna odbrana. Prikupljam informacije o tome kako ovo uraditi i objaviću ih na Instagramu. Prijatelji, pišite mi javno ili privatno! Potrebne su nam proverene informacije. Ovo je ključno vreme. Glavna stvar je unutrašnji mir, bez puno emocija i panike. Slava Ukrajini! Gospode, usliši i primi moje molitve za Ukrajinu, mir i spokoj", napisala je pevačica.

Pogledajte kako je o nastupu Uraganki govorio čovek koji je Evroviziju doveo u Srbiju:

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(Mondo)