Muzika

GDE SU DANAS KLINCI IZ GRUPE KRIS KROSS? Jedan se i dalje bavi muzikom, a drugi je doživeo TRAGIČNU sudbinu (VIDEO)

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Kris Kross je bila hit grupa devedesetih, evo šta se dogodilo dvojici dečaka koji su se proslavili rep pesmama!

Izvor: YouTube/Kris Kross VEVO

Sećate li se grupe Kris Kross, koja je početkom devedesetih zapalila rep scenu, iako su je činili klinci iz osnovne škole? Jednog je uništila slava i u međuvremenu je preminuo, a evo gde je danas drugi član grupe Kris Kross!

Dečaci su se zvali Kris Keli i Kris Smit, i upoznali su se u prvom razredu osnovne škole. Otkriven je njihov muzički talenat i potpisali su ugovor sa izdavačkom kućom, kada su imali 12 i 13 godina.

Najveći hit koji pamte svi koji su odrastali devedesetih je sigurno pesma "Jump", kojom su klinci osvojili svet. Prodata je u četiri miliona primeraka, i postala je prva rep pesma ikada koja je ba "Bilbordovoj" listi "100 najvrelijih singlova" provela osam nedelja.

Kris Kross - Jump
Izvor: YouTube/Kris Kross VEVO

Klince je pod svoje uzeo i Majkl Džekson i poveo ih na svetsku turneju, a pojavili su se i u spotu za pesmu "Jam". Dečaci su gostovali i u spotovima grupa Run DMC i TLC, dobili su i svoju video igricu, snimali su reklame... Drugi album je dostigao platinasti tiraž, a treći zlatni.

Dečaci, koji su uzeli nadimke Mek Dedi i Dedi Mek, vremenom su se razišli. Početkom 21. veka snimili su i četvrti album koji nikada nije ugledao svetlost dana. Slava je Krisu Keliju donela i demone, tako česte među decom koja se vinu u zvezde.

Izvor: YouTube/Kris Kross VEVO

Krajem aprila 2013, Kris Keli pronađen je bez svesti u svojoj kući u Atlanti. Hitno je prebačen u bolnicu, ali je preminuo 1. maja. Utvrđeno je da je u sistemu imao i heroin i kokain, kao i pravi koktel lekova, a istraga je utvrdila da je više puta pokušavao da se izleči od droge. Bio je pušten iz ustanove za lečenje, i predozirao se prvom prilikom. Imao je samo 34 godine kada je umro.

Kris Smit i dalje živi u Atlanti i bavi se muzikom i umetnošću, evo kako danas izgleda!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO)