Muzika

POKRENUTA PETICIJA DA SE OVO UKINE NA EVROVIZIJI! Obožavaoci BESNI zbog pobede Švedske - tvrde da je SVE DOGOVORENO!

Autor Katarina Bojović

Fanovi najprestižnijeg muzičkog takmičenja besni zbog pobede Lorin, smatraju da je Finska zaslužila pobedu.

Izvor: RTS/Screenshoot

Ovogodišnji i 67. Eurosong završen je pobedom Švedske koju je po drugi put predstavljala pevačica Lorin, te još jednom donela pobedu svojoj zemlji.

Društvene mreže se od trenutka proglaenja pobednika ne smiruju. Mnogi tvrde da je glasanje žirija dogovoreno, te se pojavila i peticija kojom se predlaže ukidanje istog. Kako je Finska osvojila ubedljivo najviše glasova publike, obožavaoci najprestižnijeg muzičkog takmičenja smatraju da su upravo oni i zaslužil pobedu.

Mnogi su komentarisali da je pobedu Švedske omogućio upravo i samo stručni žiri. Lorin je od njih dobila ukupno 340 poena. Članovi stručnog žirija iz čak 15 zemalja dodelili su Švedskoj najveći broj poena i tako je odveli do pobede. Finski predsavnik Karija, čiju su pobedu na Pesmi Evrovizije mnogi priželjkivali, od žirija je dobio samo 150 poena. Publika mu je dala čak 376 poena i lansirala ga na vrh liste, dok je Lorin dobila mnogo manje - 243 poena od birača.

Mnogi su nakon proglašenja pobednice kritikovali naklonost žirija prema Lorin, te je pokrenuta peticija za ukidanje stručnog evrovizijskog žirija. Dosad ju je potpisao više od 5200 ljudi. U objašnjenju zbog čega je pokrenuta peticija za uklanjanje žirija ističe da se već dugi niz godina raspravlja o glasovima žirija.

Napomenuli su i da je peticija pokrenuta zbog glasova koje je žiri dodelio Švedskoj na ovogodišnjem Eurosongu, a nisu u skladu, pišu, sa širim javnim mišljenjem.

Kažite nam, da li mislite da treba da se ukine žiri na Pesmi Evrovizije:

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

 Pogledajte pobednički nastup:

Švedska Lorin
Izvor: Youtube/ Eurovision Song Contest

I nastup drugoplasirane Finske:

Finska Evrovizija
Izvor: YouTube/Eurovision Song Contest

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!