Muzika

BRESKVICA NA UDARU ZBOG PESME "GNEZDO ORLOVO": Optužili je da peva "genocidnu pesmu", reagovao RTS!

Autor Dragana Tomašević

Pevačica Anđela Ignjatović Breksvica će, ako pobedi na domaćem izboru, predstavljati Srbiju na Pesmi Evrovizije, uprkos reakcijama javnosti

Izvor: Youtube printscreen / Breskvica Fanpage

Pesma "Gnezdo orlovo", s kojom je Anđela Ignjatović Breskvica u trci za predstavnika Srbije na Evroviziji, izazvala je burne reakcije u regionu. Na društvenim mrežama se piše da pevačica, koja važi za jednog od favorita, peva “genocidnu pesmu koja govori o etničkom čišćenju Albanaca na Kosovu”.

S obzirom na to da je između ostalog pokrenuta i polemika o tome postoji li mogućnost da se pesma koriguje ukoliko Breskvica bude izabrana za evrovizijskog predstavnika, reagovala je Služba za odnose s medijima Javnog servisa, a njihov odgovor je bio konkretan"

"Kompozicija koja 2. marta pobedi na festivalu 'Pesma za Evroviziju' predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu u maju ove godine", stoji u rakciji RTS-a poslatoj Kuriru, čime su ujedno i dali odgovor na pitanje u vezi s Breskvičinom pesmom.

BONUS VIDEO:

(MONDO, Kurir)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!