Muzika

VEOMA SAM ZADOVOLJNA! Olivera Kovačević iznela prve impresije o pobedi Teye Dore na Pesmi za Evroviziju VIDEO

Autor Marina Cvetković

Nakon pobede Teya Dore, urednica i supervizorka izbora "Pesme za Evroviziju" Olivera Kovačević rekla je da je pesma "Ramonda" bila među prvih pet favorita.

Izvor: ATA / Antonio Ahel

Teya Dora (32) će predstavljati Srbiju na Evroviziji u Malmeu, dok je drugo mesto zauzela Breskvica, koja važila za jednog od glavnih favorita. Ovim povodom oglasila se i Olivera Kovačević, urednica i supervizorka izbora "Pesme za Evroviziju, i prokomentarisala pobednicu:

"Mislim da su ipak nijanse neke odlučivale. Veoma sam zadovoljna, želim Teodori mnogo uspeha, želim da nas dostojno na visini zadatka predstavlja. I RTS i našu zemlju. Mi ćemo se sa naše strane potruditi da to bude najbolje moguće, a verujem i ona, s obzirom na energiju koju je pokazala na ovom festivalu, na ozbiljnost i odgovornost", rekla je Olivera Kovačević.

Teya Dora nije krila uzbuđenje i ponos što će predstavljati našu zemlju na Eurosongu, pesmom "Ramonda": "Hvala svima, neću vas razočarati" rekla je umetnica rodom iz Bora na sceni nakon što je primila pobednički trofej od Luka Bleka, prošlogodišnjeg predstavnika Srbije.

"Ramonda" ima posebnu posebnu simboliku za Srbiju i srpski narod. Prepoznatljivi cvet ljubičastih latica, Natalijina ramonda, simbol je Dana primirja u Prvom svetskom ratu koji se obeležava 11. novembra. Upravo tog dana je 1918. godine u Francuskoj potpisano primirje koje je bilo na snazi do zaključenja konačnog mirovnog sporazuma u Versaju 28. juna 1919. godine kada je formalno okončan Prvi svetski rat.

BONUS VIDEO: 

(Kurir/MONDO/M.C)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!