Mnogi su se pitali kako su i šta rade Stošić, Ika, Zimče, Džaković, Klisura, Ceca, Gruja, Bugi i ostali...

Nova sezona serije "Vojna akademija" startuje 29. septembra na Prvom kanalu RTS-a, a mi vam otkrivamo neke nove avanture vaših omilijenih kadeta.

Ovoga puta su u prvom planu akcija i strast koja je uvek pokretač radnje ove serije. Akcenat je stavljen na ključne teme koje serijal o Vojnoj akademiji zapravo i treba da prikaže, a to su: patriotizam, snaga, hrabrost, snaga, čast i spremnost kadeta da u svakom trenutku srčano brane svoju zemlju, ali i svoje prijatelje u nevolji.

MONDO/Stefan Stojanović vojna akademija

U prvoj epizodi je najavljeno da ćemo videti kadete koji prolaze kroz pakleni "dril", jer njihovi pretpostavljeni misle da su "raspuštena banda".

Razmatra se vraćanje obaveznog vojnog roka! ANKETA

Takođe, već u prvoj epizodi naslućujemo da će se Bugi ludo zaljubiti u devojku koja nije Akademiji, a da Stošić razmišlja o tome da se možda ženi ioformi porodicu, kao i to da ima nešto protiv Ike. 

U kuhinju stiže nova koleginica legendarnog Burazera (kuvaricu koju igra Jelica Sretenović), koja uspeva da potpuno "preobrati" vojnički meni, ali i da iznervira svoju saradnicu u kuhinji.

Prvu epizodu je svakako obeležio i mladi kadet Gruja, kojeg igra Đorđe Stojković, kome već prve večeru u novoj godini Akademije, pada na pamet da ode u kafanu. Ubeđuje i Bugija i Iku da mu prave društvo. Dupli vinjaci i lepa pevačica iz obližnje kafane, umalo će im doći glave...

Ono što smo uspeli da saznamo od ekipe koja je vredno radila na seriji je to da nas sigurno očekuju velika iznenađenja, posebno kad su u pitanju ljubavni odnosi između kadeta!

Projekciji prve epizode nove sezone prisustvovao je i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin. On je izjavio da se odnos prema vojsci među Srbima gradi već vekovima.

"Svako ko želi da postane pripadnik Vojske Srbije, ko želi da posveti život odbrani Srbije, treba da uđe u Vojsku Srbije i to treba da učini preko Vojne akademije", istakao je Vulin i dodao da je preko hiljadu vojnika učestovalo u kreiranju serije, da su u njoj zastupljeni svi rodovi vojske i da će šira publika imati priliku da vidi kako izgleda čvrst vojnički život.

Vulin:Za obnovu Vojne akademije 300 miliona dinara

"Imaćete priliku da vidite kako se živi, kako se vežba i kako se sanja za Vojsku Srbije", naglasio je ministar odbrane Srbije.