Za lepu Jovanu Joksimović važi da je jedna od "opasnijih" voditeljki, koja svojim sagovornicima postalja "još opasnija" pitanja. Evo šta ona ima da kaže na to.

"Ne plaši se niko mene, mislim da određeni sagovornici imaju problem s pitanjima koja mogu da im se postave. Mislim da nikad slika nije crno-bela i zato se i trudim da sve razgovore u studiju tako i koncipiram. Pa svako je uradio i nešto dobro i nešto što nije dobro u svom poslu. Tako im treba i pristupiti. Međutim, u današnje vreme, vreme polarizacije medija, svi očekuju da ste jednostrani, da i vi zauzmete stav da bi oni znali šta da očekuju. Kad nemate jasan stav, nego želite da dođete do istine postavljajući pitanja i trazeći jasne odgovore, onda kod većine dolazi do nezadovoljstva. Često kažu 'nisam to očekivao/la na ovoj TV'. Uvek ih pitam: 'Zašto? Kakva je ovo televizija?' I tu bude kraj razgovora", objasnila je Jovana.

Joksimovićeva je pre deset godina napustila RTS, a sada je otkrila da li se kaje zbog ove ili neke druge odluke u životu.

"Nisam ni računala dok vi to niste rekli... Brzo je prošlo. Svaka odluka je prava ako je sami donesete, ako iza nje čvrsto stojite. Mnogo volim posao koji radim, kad počnem da osećam bilo koju vrstu nelagode na radnom mestu, kad se budim sa osećajem da mi se ne ide na posao, znam da je došlo vreme promena. Tako sam otišla sa RTS-a i sa Pinka. Ne donosim ishitrene odluke, dobro se preispitam da li je moj osećaj pravi i konstantan... Ako traje duže od mesec dana, znam da moram nešto da uradim. Tako će biti i svaki sledeći put", rekla je ona za "Blic".

Lepa voditeljka je često i na meti komentara zbog zavidne građe i mimi suknjica, a ona ističe da to nisu jedini njeni kvaliteti.

"Nepravda je što se samo o tome piše, što ne znači da mi ne prija da čitam da dobro izgledam. Ima kod mene još kvaliteta. Svaka žena voli pohvale na račun svog fizičkog izgleda, nezavisno od njenih godina, to uvek prija", rekla je Jovana Joksimović.