Milan Lane Gutović preminuo je u 76. godini na VMA u Beogradu, prijatelji i kolege se opraštaju od legendarnog glumca koji će biti sahranjen na kumodraškom groblju u subotu 28. avgusta u 12 časova.

Imao je bogatu glumačku karijeru, a jedna od njegovih uloga koja se najviše sviđala gledaocima je čuveni Srećko Šojić, kog je igrao u filmskom serijalu "Tesna koža" i "Bela lađa".

Lane Gutović je svojevremeno gostujući u jednoj emisiji objasnio kako je nastao lik Šojića. Kako je rekao, Srećko je nastao po uzoru na jednog zidara.

"Toma zidar za ravne krovove. Toma je radio školu u Kumodražu. On je govorio tako 'č', 'ć', on je bio Piroćanac. Došao je kod mene kući, da nešto uradi i pričamo o zidu koji treba da uradi, a taj zid je bio španski zid, bio je grbav zid. On vadi olovku iz uva. Izvadi, fljaš po ovom zidu. (Ja kažem): 'Nemoj, Tomo! Šta radiš to?' (Toma Lanetu kaže): 'Pa ionako ovo moraš da krečiš, malterišeš ovo. Ne možeš ovo grbavo, mora da bude gladak (zid)'. On je toliko meni bio simpatičan i draga ličnost da se ja nisam od njega odvajao kao dete. Bio sam stalno sa njim u društvu. I posle toga mi je sasvim slučajno palo na pamet taj njegov lep govor. Pa sam prvi put to igrao u toj predstavi, u toj drami koja se zvala 'Barabe', koji je pisao Milenko Vučetić i koju je režirao Aleksandar Mandić. Bila je na RTS-u. I posle toga se taj lik pojavljivao nekoliko puta i na kraju završio kao Šojić u 'Beloj lađi'", otkrio je Lane jednom prilikom.

Lane je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao, a najviše vremena provodio je u svom kontejneru u Sečnju.

TV Prva/printscreen Lane Gutović/kontejner