Sa autorkom i urednicom Minjom Miletić razgovarali su o promeni poslovnog ambijenta pod uticajem savremenih tehnologija i tehnoloških inovacija koje su se dogodile u prethodnoj deceniji. Naglasio je da su Beograd i Novi Sad proglašeni za TOP 5 i TOP 10 ekosistema za startape u određenim oblastima u celom svetu, od strane Startup Genome – vodeće svetske istraživačke organizacije.

Čadež je u razgovoru istakao koliko je Srbija napredovala u razvoju softvera: „Danas, naš prvi izvozni proizvod nije više malina, nego je sotver. Mi rastemo kada je izvoz softvera u pitanju po 40% godišnje u poslednjih šest godina. Broj zaposlenih u ICT sektoru je povećan šest puta u periodu od 10 godina.“

„Svaka tehnologija koja dolazi ima svoje rizike i prednosti. Ne možete da zaustavite tehnologiju, jer ona je već tu. Jedino što možete jeste da regulišete njen uticaj, u smislu da bude što manje štetna“, rekao je Čadež, podsetivši na razvoj svih tehnologija do sada, od pojave parne mašine, televizora, faksa, pejdžera pa do najnovijih inovacija.

Sa kojim izdanjima elektronskih medija sagovornik započinje svoj dan, kao i o mnogim interesantnim činjenicama, pogledajte i poslušajte na Youtube kanalu Telekoma Srbija, kao i platformama Spotify, Deezer, podcast.rs, Apple podcast i Google Podcast-u.