"Ovde više nema mesta za nju"

SRPSKE TELEVIZIJE ZABRANILE JADRANKU BARJAKTAROVIĆ: Pink, Prva i RTS - "kod nas više neće pevati!"

Autor Dragana Tomašević

Čelnici televizija s nacionalnom frekvencijom "zahvalili pevačici na saradnji"

Izvor: Twitter/Đorđe Kosmet

Jadranka Barjaktarović našla na meti osuda zbog nastupa u Podgorici, kada je pesmu Mitra Mirića "Ne može nam niko ništa" otpevala sa izmenjenim tekstom, pa se holom gde je nastupala orilo "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije".

Jadranka se ubrzo oglasila i poručila da "nikome neće da se izvinjava", obrisala sve objave sa svog Instagrama, ali se potom oglasila i rekla da joj je žao zbog svega što se desilo.

Prekasno.

Danima na društvenim mrežama traje pritisak javnosti da se Jadranki zabrani da nastupa u Srbiji, što su sada čelnici srpskih TV stanica i odlučili.

Jadranka je sada zabranjena na televizijama Pink, Prva i Happy!

"Televizija Pink osuđuje antisrpsko ponašanje Jadranke Barjaktarović. Ona je za našu izdavačku kuću izdala samo jednu pesmu, ali na našoj televiziji više neće moći da se reklamira", stoji u saopštenju Pink televizije.

Javni servis Srbije je, takođe doneo ovu odluku:

"RTS će uvek biti kuća za umetnike koji su svojom muzikom i stavovima u javnoj sferi primer čovekoljublja. Muzika treba da nas zbližava, a ne da nas deli. Nastup Jadranke Barjaktarović više je bio, kao što kaže njena pesma, njena noć, a ne njena zora", rekla je urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević.

Urednik Happy televizije Milomir Marić "ne vidi svrhu" njenog pojavljivanja na ovoj televiziji:

"Ona ni ranije nije gostovala kod nas na televiziji, pa tek sad ne znam što bismo je zvali".

Sa Prve televizije takođe poručuju da u njihovoj programskoj šemi nema mesta za pevačicu:

"Vrata naše kuće uvek su otvorena za sve umetnike koji, bilo pesmom ili rečju šalju prave poruke, pre svega mira i saradnje. Svaka suprotna poruka, ideja ili gest, sigurno zatvara vrata".

(MONDO, Informer)