Napeto!

KLUPKO SE ODMOTAVA: Šta nam donosi druga epizoda serije „Močvara"?

Autor Jelena Milinčić

Ako još uvek niste pogledali drugu epizodu, znajte da slede spojleri!

Izvor: Firefly productions

Druga epizoda serije „Močvara", koja je 6. septembra počela da se prikazuje na kanalu Superstar TV, a prošle nedelje i na RTS-u, upoznaje nas bolje sa intimnim svetom glavnog junaka, inspektora Nikole koji radi na rešavanju slučaja svirepog ubistva.

U prvoj epizodi saznali smo da je ubijena Tijana Spasić, bivša žena Kineza, kriminalca koji služi kaznu u zatvoru. Kinez je Nikolin prijatelj iz detinjstva. Odrastali su u novobeogradskim blokovima, a kasnije zajedno ratovali. 

Druga epizoda baca svetlo na odnos kriminala i policije, a veća pažnja posvećena je Nikolinom šefu, načelniku policije Vasi. Upoznajemo i braću Leković, Dejana, kralja cigareta i prostitucije, i Zorana, koga smo videli u prvoj epizodi u Ljubinkinom stanu.

Izvor: Firefly productions

Dok se bori sa demonima na poslu, Nikola ima i privatne probleme: odnos sa suprugom postaje sve gori, a on je sve zaokupljeniji Tijaninim ubistvom.

Izvor: Firefly productions

Sve se i dalje, naravno, vrti oko Tijaninog ubistva, ali dok se Nikolin šef bavi opakim kriminalcima koje poznaju i u državničkim visokim krugovima, inspektori Nikola, Boban i Milka prate sitnije prekršioce zakona. Konačno se pojavljuje i veći trag koji može da ih dovede do Tijaninog potencijalnog ubice: otkriva se da je nedavno na produženi vikend iz Zabele pušten čovek koji služi kaznu za silovanja, Darko Matković. Kada je žena na Bežaniji prijavila napad manijaka, napasnika, koji ju je davio i grizao, inspektori se daju u potragu i odlaze na adresu silovatelja puštenog iz Zabele.

Izvor: Firefly productions

Događaji koji slede će trajno promeniti odnose među njima.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.