TV

PALI SMO NA ISPITU LJUDSKOSTI! Nikola Kojo brutalnom porukom reagovao na smrt Kike - "Komentari bole, pa i UBIJAJU!"

Autor Katarina Bojović

Nikola Kojo se oglasio povodom smrti mlade jutrjuberke.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Youtube/printscreen/Kika

Mlada jutjuberka i tiktokerka Kristina Kika Đukić (21) izvršila je samoubistvo zbog višegodišnjeg zlostavljanja koje je trpela na društvenim mrežama.

Vest o njenoj smrti potresla je kompletnu domaću javnost, a ovim povodom oglasile su se brojne javne ličnosti koji su uputili reči podrške porodici preminule devojke, te ukazali na važnost problema nasilja na mrežama.

Isto je učinio i slavni srpski glumac Nikola Kojo.

"Život je ionako prekratak. Mladi moraju znati da zapravo i postoje rešenja za njihove probleme iako možda trenutno ne vide svetlo na kraju tunela", poručio je Kojo u prvoj objavi, a onda u komentarima napravio osvrt na tragediju mlade jutjuberke.

"Ako se upitate šta znači i kolika je moć uvredljivog komentara, setite se Kike. Sa samo 21 godinu okončala je ovozemaljski život zbog neiživljenih osoba, kako popularno kažemo - NOLAJFERA, koji sede za tastaturom i kradu Bogu dane, vređajući druge osobe na najstrašnije načine", započeo je.

"Slična vam je situacija i sa nacionalističkim komentarima. Hoćete biti srećniji ako date svoj glup nacionalistički ili nekome personalno uvredljiv komentar? Imajte na umu da komentari bole, pa i ubijaju, čak mogu da igraju ulogu u oružanom sukobu. Šta, preterujem? Razmislite. Vi toga niste ili ne želite biti svesni. Mislite da je zabavno i IN nekoga ili nečija osećanja vređati i ponižavati? Sram bilo sve one koji pišu uvredljive komentare! Balkan je moj, kao i vaš, ali Balkan nije u dovoljnoj meri naučio da poštuje uspešne, druge i drugačije i veliko je pitanje da li će ikad! Kika, počivala u miru, mi kao društvo smo pali na velikom ispitu ljudskosti i humanosti!", završio je Kojo.

Mlada jutjuberka i tiktokerka Kristina Kika Đukić (21) izvršila je samoubistvo zbog višegodišnjeg zlostavljanja koje je trpela na društvenim mrežama.

Bila je jedna od omiljenih srpskih gejmerki, jutjuberki i influenserki među mađom populacijom. Rođena je u Beogradu, imala je samo 21 godinu i bila je jedna od retkih devojaka gejmerki kod nas, a u martu 2015. godine pokrenula svoj Jutjub kanal na kojem je svakodnevno postavljala klipove na kojima je igrala jednu od popularnijih igrica.

 Ako pomišljate na samoubistvo ili imate takve misli, SOS linija klinike "Laza Lazarević" je 011/7777-000. Broj Centra "Srce" za pružanje emotivne podrške osobama u krizi i prevenciju samoubistva je 0800-300-303.