TV

NAJVEĆI BLAM NA RTS-U? KOSJERINA MORALA DA IZGOVORI NEPRIJATNU REČ: Propala u zemlju od sramote, ali osmeh nije skinula

Autor Ivana Roslavcev Vlajković

Dragana Kosjerina morala je kroz osmeh da izgovori neprijatnu reč.

Izvor: RTS/PrintScreen

Dragana Kosjerina pre izvesnog vremena imala je veoma neprijatan zadatak da u emisiji “Ja volim Srbiju” na RTS-u izgovori reč "prdež". Verujemo da će ovaj trenutak dugo da se pamti. 

Voditeljka čuvene emisije postavila je zagonetku takmičaru “U pete nišani, u nos gađa”, a o je zamolio da još jednom pročita. Nakon što je ponovo čuo zagonetku, takmičar je odgovorio da je reč o biberu. Zatim se ispravio i rekao da je u pitanju crni luk. 

Kosjerina se nasmejala i kazala da se nadala da će takmičar dati tačan odgovor jer je nakon toga morala da izgovori reč "prdež". Emisija je emitovana u maju 2020. godine i skoro tri godine kasnije i dalje privlači veliku pažnju javnosti. Reči Dragane Kosjerine nisu jedine koje su zapalile društvene mreže. Podsetimo, u decembru prošle godine voditelj emisije "Oko magazin", Gorislav Papić, izgovorio je psovku "majku im je**m"

Papić je, nakon što je pozdravio gledaoce i najavio kojim će se temama baviti u emisiji, "Oko magazin" započeo skandaloznim rečima, citirajući Aleksandra Leku Rankovića, koji ih je izgovorio kada je video u kakvim uslovima žive i rade logoraši na Golom otoku 1951. godine. Ranković je tom prilikom kazao "majku im je**m, šta učiniše od naših ljudi".

Emisija "Oko magazin" bavi se i pričama iz kulture, kako se navodi na sajtu RTS-a, pa je pogodno i da je deca gledaju. Međutim, posle sočno izrečene psovke postavlja se pitanje da li je primerena za mladu populaciju. Takođe se i postavlja pitanje zašto nepristojan deo citata nije "bipovan".

(MONDO)