TV

ZBOG IMENA SU MI PISALI "MARŠ NAZAD U TURSKU": Glumac progovorio o zlostavljanju - "Kako može Ammar da bude Srbin?!"

Autor Dragana Tomašević

Glumac Ammar Mešić se prisetio komentara na početku karijere u Srbiji

Izvor: Instagram/ammarsadvam

Glumac Ammar Mešić, jedan od junaka serije "Igra sudbine", postao je poznat domaćoj javnosti kada se pojavio kao statista u hit seriji "Igra prestola". Nedavno je otkrio da "nije podnosio Stevana Pialea", a sada i da je po povratku iz inostranstva trpeo zlostavljanje na društvenim mrežama.

"Mene je u životu najviše povredio momenat od pre četiri godine, kada su mediji izbacili da sam jedini Srbin koji je igrao u "Igri prestola". Onda su krenuli hejterski komentari: 'Kako Amar Srbin? Marš u Tursku, Marš u Bosnu'. Iako nemam nikakve veze sa tim državama, jako me je to zabolelo. Niti potičem iz takve porodice, niti iz takve sredine...", rekao je glumac i dodao:

"Zahvaljujući tim komentarima naučio sam da nije do mene to, da će ljudi svakako pisati. I apsolutno ne čitam komentare. Znam da nisam loša osoba, znam da nisam zao. Nikome nikada nisam naudio, i ako jesam slučajno, izvinjavam se. Neka oni žive svoj život, ja ću svoj".

Ammar Mešić
Izvor: Instagram/ammarsadvam

Ammar se ovim povodom svojevremeno oglasio i na Tviteru i napisao:

"Izašao je jutros još jedan tekst o meni u Igri prestola, naslov: “Srbin u Igri prestola” I otvorim komentare. Najčešci su: 'kako Ammar pa Srbin?' Mržnja, u nekim komentarima otvorena, u nekim zapakovana u mrziteljsku duhovitost. To mrze oni koji misle da je Prijepolje u Crnoj Gori ili Bosni. Jer da je u Srbiji, valjda bi bilo PrEpolje. Mrze oni koji ne znaju granice sopstvene zemlje, oni koji se boje Srbije svedene na 'Beogradski pašaluk' a da iz tog istog pašaluka nisu nikada izašli, niti pokušali da nauče nešto o svojoj zemlji, njenoj istoriji i kulturi. Oni koji misle da treba istrebiti one koji se drugačije zovu, imaju drugu veru i verovanja, one koji su od njih po bilo čemu različiti. Ja sam Srbin, iz Prijepolja koje je u Srbiji. Baka i njeni roditelji i rođaci su pravoslavci, a mi muslimani, slavimo i Božic i Bajram, Uskrs i Ramazan".

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO, Blic)