O ovome se dugo ćutalo: Zašto su neke scene "Boljeg života" izbačene nakon samo jednog emitovanja

Serija “Bolji život” po mnogo čemu je kultna, a jedna je od najrepriziranijih serija na Rts-u. Ali, nije svaki put bila ista.

YouTube/ Angel Comrade

Po broju epizoda (82, plus film, plus novogodišnji specijal), "Bolji život" jenajduža jugoslovenska serija. Prvi ciklus/sezona imao je 47 epizoda, dok je drugi počeo istoimenim filmom koji je pratilo još 35 epizoda.

Upravo je za prvi deo ove kultne serije, emitovan 1987/88 godine, vezana i jedna, nikada objašnjena misterija - premontiravanje ciklusa. Naime, originalno su emitovane epizode koje su imale mnogo više scena, pa samim tim i epizoda (navodno čak 52).

Šta je sve izbačeno do danas je nepoznato, a već prva repriza "Boljeg života", sredinom devedesetih godina, bila je premontirana i skraćena verzija. O ovome se dosta pričalo.

YouTube/BravUra 

Serija je od starta bila jako gledana i mnogi su se sećali scena kojih jednostavno posle nije bilo, ali je definitivna potvrda ovoga došla tek u prvim decenijama 21. veka kada se na internetu pojavio snimak sa video kasete dela 22. epizode koji je sadržao izbačenu scenu - posetu sekretarice Dare Brankoviću i njegovoj deci.

Oni koji se sećaju prvog emitovanja kažu da je takvih scena bilo još! Ako je verovati ovim sećanjima obrisan je i deo kada Macola pozajmljuje ujka Kosti novac na groblju, kada Aleksandar Popadić daje otkaz u preduzeću, kada Branković sa decom ide da prosi Daru…

Pouzdano se zna da je premontiravanje dovelo do toga da su iz serije u potpunosti isključeni neki likovi - na primer, Luce, Brankovićeva supruga koju je tumačila Melita Bihali.

I uvodna špica serije bila je inicijalno drugačija, ali originalna do sada nije pronađena, pa je nepoznato u kojoj meri je promenjena. Na internetu je moguće pronaći sećanja gledalaca koji tvrde da je muzički aranžman bio na klaviru, a ne na saksofonu, kao i da je samo zajednička slika porodice Popadić na špici bila u boji, a da su ostale bile crno-bele i prikazivale Gigu i Emiliju iz mlađih dana i da su u pitanju bile fotografije koje je u seriji moguće videti u njihovoj spavaćoj sobi.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

KULTNA SERIJA "SILA" OD VEČERAS NA KURIR TELEVIZIJI! Priča o otmici začinjena ljubavnim zapletom koja je napravila revoluciju!   kurir televizija

Izvor: Mondo Marina Cvetković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!