"Tad su mislili da muškarce ne siluju": Netfliks napravio seriju o ubicama, jedan od njih im poslao pismo iz zatvora

Jeziva priča o braći Menandez, koji služe doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva roditelja, stigla na Netfliks

YouTube/ WatchMojo.com

Na striming platformu Netfliks stigla je nova drama, istinita priča o dva brata koja su ubila roditelje. Lajl i Erik Menandez, po kojima je i nazvana serija, nalaze se na služenju doživotne kazne u zatvoru u Kaliforniji, a o njihovom zločinu se pričalo godinama nakon što su tela roditelja pronađena u porodičnom domu s prostrelnim ranama.

Lajl i Erik su u avgustu 1989. godine ubili svoje roditelje. Nakon što je policija došla u njihov dom, Lajl i Erik su rekli da su bili u bioskopu i gledali "Betmana" za vreme ubistva svojih roditelja. Tokom suđenja, tužilaštvo je tvrdilo da su mladići ubili svoje bogate roditelje zbog nasledstva od više miliona dolara, ali njihovi advokati su ih branili tvrdeći da se radilo o osveti jer je otac godinama se*sualno zlostavljao mlađeg sina. Ipak, na sudu zlostavljanje nikada nije dokazano.

Pročitajte još: Netfliks objavio spisak najgledanijih filmova i serija: Jednu gledali 700.000.000 sati, na listi i iznenađenje

Nakon što je emitovana prva epizoda na Netfliksu, Erik Menandez je rešio da reaguje, tako što je napisao otvoreno pismo, koje je njegova supruga objavila na društvenoj mreži X.

U pismu, Erik Menadez kritikuje produkciju i naziva seriju "obeshrabrujućom klevetom".

Monsters  Netflix

"Nadao sam se da smo prevazišli laži i prikaze Lajla kao karikature usađene u užas blatantnih laži koje divljaju serijom. Želim da verujem da je to urađeno s nekom namerom. Teška srca kažem, da Rajan Marfi (reditelj i scenarista) ne može da bude toliko naivan i netačan kada su u pitanju činjenice iz naših života i da je to uradio bez loše namere", rekao je jedan od braće Menadez i nastavio:

"Žalosno je što su laži iz nepoštenog prikaza tragedije koja okružuje naš zločin su unazadile tešku istinu- sve do vremena kada je tužilaštvo izgradilo narativ da muškarci ne mogu da budu se*sualno zlostavljani i da muškarci drugačije doživljavaju tu traumu od žena".

Pročitajte još: "Luđe ne može biti": Kako "Kaos" na Netfliksu razbija sve stereotipe grčke mitologije i prizemljuje bogove

"Te užasne laži su prekinute i razotkrivene od strane brojnih, hrabrih žrtava koje su u poslednje dve decenije pobedile svoju ličnu sramotu i hrabro progovorile".

Na Mendezovo pismo je, gostujući u emisiji "Entertainment tonight" reagovao Rajan Marfi.

"Teško je videti svoj život na ekranu. Interesantno mi je što ne spominje, ako gledate seriju, da se 60, 65 odstvo serije bavi zlostavljanjem, što je ono što njih dvojica tvrde da se desilo".

Marfi je takođe istakao da bi pažnja trebalo da bude usmerena na roditelje, žrtve zločina.

"Četvoro ljudi je u toj tragediji, dvoje je mrtvo, šta je sa roditeljima? Imamo obavezu kao pripovedači da stvari prikažemo i iz njihove perspektive, na osnovu iscrpnog istraživanja, što smo i učinili".

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

ZAŠTO NETFLIX, HBO, AMAZON NE ŽELE DA PRIKAZUJU OVAJ FILM? Glumac iz Njujorka o milionskom projektu i INTERESU da se OVO NE SAZNA  Kurir TV

 (MONDO, D.P)