• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeh ispituje štetnost nacionalne kuhinje

Čeh inspirisan dokumentarcem o Mekdonaldsu odlučio je da mesec dana jede samo tradicionalna jela da bi ispitao njihovo dejstvo.

Čeh Luboš Bokštefl inspirisan američkim dokumentarcem o hrani iz MekDonaldsa pokušava da sazna šta će sa njim učiniti za mesec dana tradicionalna češka kuhinja.

Već celu sedmicu, svaki dan krupnom Bokšteflu koji je težak 125 kilograma počinje tako što doručkuje jela tipa gulaša, ruča klasični biftek u sosu od milerama sa knedlama, užina pileće pečenje a večera pohovani sir, uz oko osam piva dnevno.

Povrće osim kiselog kupusa je tabu, pošto ga u tradicionalnoj češkoj kuhinji gotovo nema a pravila eksperimenta zahtevaju da jede bar dva topla obroka i popije minimalno jedno pivo dnevno.

Za razliku od američkog režisera dokumentarca Morgana Sparloka koji je na sebi isprobao hamburgere i pržene krompiriće i udebljao se za mesec dana 12 kilograma, uništio jetru i zapao u depresiju Bokštefl se za sada nije udebljao.

"Posebno mi smeta topli doručak. Muka mi je i od knedli, rado bih jeo pirinač, ali šta je tipičnije za češku kuhinju od knedli", rekao je Bokštefl dnevniku "Mlada fronta Dnes".

I njega tokom eksperimenta snimaju kamere i u češkim bioskopi će se pojaviti dokumentarac "SuperSlanina Ja" koji treba da pokaže da li su knedle, teški sos i masna svinjetina jednako pogubni po zdravlje kao hamburgeri.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE