Dejl Prajs iz Ameriken Forka, blizu Solt Lejk Sitija, prvog dana nove školske godine odlučio je da u šali "izblamira" svog petnaestogodišnjeg sina Rejna. On i supruga Rošel izašli su na trem, i mahali Rejnu dok je ulazio u školski autobus kao da ispraćaju detence u obdanište.

"Bilo mi je zabavno, pa sam to uradio i sutradan, ali u kostimu superheroja. Načuo sam kada je rekao Rošel - mama, nemoj slučajno da mu dozvoliš da me opet blamira", rekao je Dejl, koji je tek tada odlučio da to radi svakog dana.

Narednih 179 dana, svakog jutra je Rejna ispraćao obučen u različiti kostim - od Harija Potera, preko princeze Leje, Male Sirene, Crvenkape, Darta Vejdera, Džina Simonsa, pa i likova koji nisu "poznati", kao što su navijačice, makroi... Jednog dana čak je izneo i staru WC šolju na trem, seo kao da će ići u toalet, uzeo novine i mahao sinu koji je "umirao" od blama.

"Prvih nekoliko meseci stvarno me je bilo sramota pred društvom, ali njima je bilo zabavno. Čak se i vozač autobusa oduševio. Kasnije je i meni postalo zabavno, a tata je zaista maštovit", priznao je Rejn Prajs.
Otac je za lokalnu štampu rekao da je samo hteo na duhovit način da stavi Rejnu do znanja da mu je stalo do njega, i da želi da ga nasmeje svakog dana.

(MONDO)