Japanski naučnici na čelu sa dr Micukijem Ikedom napravili su novu vrstu mesa - od ljudskog izmeta!

Ikeda i njegov tim proučavali su na koje sve načine može da se iskoristi ljudski izmet, pa je tako na red došlo i jedenje istog.

Oni najhrabriji su ga i probali - tvrde da ima ukus govedine, ali da ih razmišljanje o tome šta jedu tera da povrate.

Naime, japanski naučnici su prilikom istraživanja otkrili način na koji mogu izdvojiti proteine iz ljudskog izmeta, i od njih napraviti meso. Nakon postupka izdvajanja proteina, meso se boji u crvenu boju i dodaju se sojini proteini - i eto lepe šnicle, ko sme, naravno!

Ikeda tvrdi da bi konzumiranje ovog mesa bilo od velikog značaja za očuvanje životne sredine, samo da ljudi nemaju psihološku barijeru kada im servirate meso nastalo od ljudskog izmeta - onoga što bi inače završilo u WC šolji, ne na tanjiru.

Pa, onim najhrabrijima želimo bon appetit

Pogledajte!



(MONDO)