
Kuvari Bret Enrajt i Nik Nikora oborili su Ginisov rekord u pravljenju najvećeg komercijalno dostupnog hamburgera. Prethodni rekorder bio je težak "tričavih" 267 kilograma.
Za pravljenje je, pored mlevenog mesa, iskorišćena i zemička od 50 kilograma, više od 25 kilograma sira, deset kilograma crnog luka, šest kilograma kiselih krastavaca i oko 15 kilograma zelene salate.
Posetioci vašara Alameda, gde je hamburger predstavljen, mogli su da kupe po parče za 99 centi, a sav prihod bio je namenjen lokalnoj javnoj kuhinji.
Procenjeno je da džin među hamburgerima sadrži 1.375.000 kalorija, odnosno dovoljno da namiri potrebe odraslog čoveka za 22,5 meseci.
Za pravljenje je, pored mlevenog mesa, iskorišćena i zemička od 50 kilograma, više od 25 kilograma sira, deset kilograma crnog luka, šest kilograma kiselih krastavaca i oko 15 kilograma zelene salate.
Posetioci vašara Alameda, gde je hamburger predstavljen, mogli su da kupe po parče za 99 centi, a sav prihod bio je namenjen lokalnoj javnoj kuhinji.
Procenjeno je da džin među hamburgerima sadrži 1.375.000 kalorija, odnosno dovoljno da namiri potrebe odraslog čoveka za 22,5 meseci.
(MONDO)
Pridruži se MONDO zajednici.