
Japanci imaju priliku da okuse sladoled od kaktusa, jezika vola pa čak i zvečarke, a degustaciju priredjuje Muzej sladoleda koji je otvoren u Tokiju.
Za 1.050 jena (sedam evra), ljubitelji ledene poslastice mogu da probaju i sladoled od račića, kineskih rezanaca, pečenog patlidžana, jakog japanskog senfa vasabija, pirinča, tofua i krompira.
"Odvratno je. Ali vredi probati", izjavio je jedan 19-godišnji student nakon što je probao sladoled od "sanme", veoma popularne ribe u Japanu koja se najčešće jede pržena.
Muzej sladoleda biće otvoren do 30. septembra.
Sladoledi su napravljeni od baze koju čine sladoled od vanile i od čokolade.
Prema rečima blagajnika muzeja, veliki broj ljudi dolazi na degustaciju, ali se malo njih vraća.
(Beta)
Za 1.050 jena (sedam evra), ljubitelji ledene poslastice mogu da probaju i sladoled od račića, kineskih rezanaca, pečenog patlidžana, jakog japanskog senfa vasabija, pirinča, tofua i krompira.
"Odvratno je. Ali vredi probati", izjavio je jedan 19-godišnji student nakon što je probao sladoled od "sanme", veoma popularne ribe u Japanu koja se najčešće jede pržena.
Muzej sladoleda biće otvoren do 30. septembra.
Sladoledi su napravljeni od baze koju čine sladoled od vanile i od čokolade.
Prema rečima blagajnika muzeja, veliki broj ljudi dolazi na degustaciju, ali se malo njih vraća.
(Beta)
Pridruži se MONDO zajednici.