
Čak 600 boca vina "upecano" je na pučini kraj francuskog grada Sen-Maloa, nakon što su godinu dana bile pod vodom radi ispitivanja efekta plime i oseke na vino koje, kako tvrde eksperti, time dobija "na kompleksnosti".
Boce vina bile su potopljene na dubini od 15 metara u zalivu u kojem su plime i oseke najsnažnije u Evropi, objasnio je jedan od inicijatora akcije Janik Ede.
Drugih 600 boca je potopljeno. Takav vid poboljšavanja kvaliteta vina prvi put je isproban pre tri godine.
"Već smo probali one koje su prve potopljene. Razlika izmedju boca koje jesu i onih koje nisu bile potopljene je vrlo jasna. To vino je mladje, a istovremeno i kompleksnije", rekao je Ede.
Boce vina "potopljene su u drvenim sanducima sa otvorima koji propuštaju živi svet, alge i vodu", dodao je.
(Beta)
Boce vina bile su potopljene na dubini od 15 metara u zalivu u kojem su plime i oseke najsnažnije u Evropi, objasnio je jedan od inicijatora akcije Janik Ede.
Drugih 600 boca je potopljeno. Takav vid poboljšavanja kvaliteta vina prvi put je isproban pre tri godine.
"Već smo probali one koje su prve potopljene. Razlika izmedju boca koje jesu i onih koje nisu bile potopljene je vrlo jasna. To vino je mladje, a istovremeno i kompleksnije", rekao je Ede.
Boce vina "potopljene su u drvenim sanducima sa otvorima koji propuštaju živi svet, alge i vodu", dodao je.
(Beta)
Pridruži se MONDO zajednici.