
Cena svinjskog mesa toliko je skočila u Kini da je jedan Kinez iz jugozapadnog dela zemlje odlučio da gaji tri svinje u svom stanu, izveštavaju kineski mediji.
Su Janšan, radnik klanice u oblasti Dazu, pretvorio je svoj balkon u svinjac. Njegove komšije nimalo nisu oduševljene novim stanarima zgrade, tim pre što je čuvanje svinja povereno nemačkom ovčaru čiji lavež odzvanja na sve strane.
"Svinje grokću danju i noću", kaže jedan Suov komšija, dodajući da se iz improvizovanog obora širi nepodnošljiv smrad.
Druga stanarka iste zgrade kaže da je primorana da se "dobro poprska" parfemom svaki put kada izlazi ne bi li prikrila smrad koji se uvukao u svu njenu odeću.
Suova žena rekla je novinarima da će svinje, sada već teške 100 kilograma, prodati za kinesku novu godinu, koja se slavi početkom februara.
U to doba godine naglo raste potražnja za svinjim mesom, pošto su kobasice i ćufte od svinjskog mesa obavezne na prazničnoj trpezi.
Dani tri Suove svinje su, medjutim, već sada odbrojani, pošto su mu lokalne vlasti dale rok od 72 sata da ih se "reši".
(Tanjug)
Su Janšan, radnik klanice u oblasti Dazu, pretvorio je svoj balkon u svinjac. Njegove komšije nimalo nisu oduševljene novim stanarima zgrade, tim pre što je čuvanje svinja povereno nemačkom ovčaru čiji lavež odzvanja na sve strane.
"Svinje grokću danju i noću", kaže jedan Suov komšija, dodajući da se iz improvizovanog obora širi nepodnošljiv smrad.
Druga stanarka iste zgrade kaže da je primorana da se "dobro poprska" parfemom svaki put kada izlazi ne bi li prikrila smrad koji se uvukao u svu njenu odeću.
Suova žena rekla je novinarima da će svinje, sada već teške 100 kilograma, prodati za kinesku novu godinu, koja se slavi početkom februara.
U to doba godine naglo raste potražnja za svinjim mesom, pošto su kobasice i ćufte od svinjskog mesa obavezne na prazničnoj trpezi.
Dani tri Suove svinje su, medjutim, već sada odbrojani, pošto su mu lokalne vlasti dale rok od 72 sata da ih se "reši".
(Tanjug)
Pridruži se MONDO zajednici.