• Izdanje: Potvrdi
Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nedelja savremenog cirkusa u Beogradu!

Pogledajte program manifestacije, koja će biti održana sledeće nedelje!

Nedelja savremenog cirkusa održaće se od 21. do 26. marta na nekoliko različitih beogradskih lokacija. Manifestacija je uspostavljena 2015. godine, sa ciljem da kroz predstave, predavanja i radionice, namenjene svim uzrastima, podigne svest o značaju savremenog cirkusa i njegovom uticaju na razvoj pojedinaca i društva. Ove godine akcenat je stavljen na cirkusku pedagogiju, koja se poslednjih 20ak godina u svetu razvila do sistemskog obrazovanja i osnivanja mnogih nacionalnih cirkuskih akademija kao što su Le Centre national des arts du cirque (CNAC) i Academie Fratelini iz Francuske, National Centre for Circus Arts iz Velike Britanije.

Manifestaciju će otvoriti predstava “Upakovane”, u ponedeljak 21. marta. U pitanju je plesno-cirkusno-pozorišni komad tokom koga scenografija oživljava i postaje cirkusko-akrobatsko-plesna rekvizita, uz pomoć koje se osvaja i vazdušni prostor scene. Autori i izvođači: Biljana Zlatanović, Hristina Šormaz, Sanja Radulović i Danka Sekulović,

Pod vođstvom Pjera Šartijea, direktora cirkuske škole TURBUL iz Nima (Francuska), cirkuski treneri i nastavnici moćiće da učestvuju u radionicama cirkuske pedagogije, koje će se

Pored toga, posetioci će dobiti priliku da 24. marta prisustvuju i predavanju na kome će Pierre Chartier govoriti označaju i razvoju cirkuske pedagogije i uticaju cirkusa u razvoju društva.

Nedelja savremenog cirkusa biće zatvorena predstavom Cirkobalkana kabare, u subotu 26.marta. U pitanju je show case kratkih cirkuskih tačaka izvođača sa Balkana kroz prikaz klasičnih cirkuskih tačaka –od žongliranja i hula hoop manipuliranja do akrobacija "u vazduhu" i na tlu, protkano sa diskretnom interakcijom i vrlo umesnom improvizacijom. Koprodukcija: Cirkorama (Hr) i Cirkusfera (Sr).

Projekat je podržan od strane Balkan art and culture fund – BAC, Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Ponedeljak, 21. mart - Dom kulture Studentski grad, Velika scena, 20 h

UPAKOVANE (Predstava savremenog cirkusa)

Autori i izvođači: Biljana Zlatanović, Hristina Šormaz, Sanja Radulović i Danka Sekulović

21-25. mart - Magacin u Kraljevića Marka 4

Radionica cirkuske pedagogije

Radionicu vodi : Pjer Šartije, direktor cirkuske škole TURBUL iz Nima (Francuska)

Četvrtak, 24. mart - Francuski Institut u Beogradu, 18 h

Predavanje o cirkuskoj pedagogiji, “Zašto cirkuske škole?”

Predavač: Pjer Šartije, direktor cirkuske škole TURBUL iz Nima (Francuska)

Prezentacija Cirkobalkana projekta i Nedelje savremenog cirkusa

Govornik: Milan Manić, profesor fizičkog vaspitanja, cirkuski umetnik i jedan od osnivača

Cirkusfere i Cirkobalkana platforme

Subota, 26. mart - Centar za kulturnu dekontaminaciju - CZKD, 21 h

Cirkobalkana kabare- show case kratkih cirkuskih tačaka izvodjača iz Srbije i Hrvatske

Koprodukcija: Cirkorama (Hr) i Cirkusfera (Sr)

Cirkusferа je ključna organizacija u Srbiji za rаzvoj sаvremenog cirkusа, umetničke аnimаcije, sаvremenog i uličnog teаtrа koja okuplja multidisciplinarne umetnike koji su se svojim nesebičnim zalaganjem posvetili afirmaciji ove umenosti u Srbiji. U žeji za razvojem savremenog cirkusa, putem predstava, predavanja i javnih događaja teže da približe ovu vrstu umetnosti kako široj javnosti, tako i kreatorima kulturne politike, ali i da formiraju mlade cirkuske umetnike. Pored ovoga, zаlаžu se zа formirаnje regionаlne mreže zа rаzvoj sаvremenog cirkusа, decentrаlizаciju pozorišnih aktivnosti u Srbiji, međunаrodnu sаrаdnju sа stvаrаocimа i profesionаlnim pedаgozimа iz poljа izvođаčkih umetnosti, nаročito iz poljа sаvremenog cirkusа. Savremeni cirkus nema definisane granice. Inspirisana pozorištem, plesom, operom kao i uličnom umetnošću, ova umetnička forma je izrasla iz subkulture ranih sedamdesetih godina. Cirkus je telesna i vizuelna forma i kao takava uključuje znanja i veštine iz savremenog plesa i teatra kombinujući ih na specifičan način. Neposredan i direktan odnos sa publikom savremeni cirkus čini jednom od najpristupačnijih umetničkih formi današnjice.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Partizan Zagreb

Glavni favorit za titulu je INSTITUCIJA klubic Franje Tudjmana!!! TRPAAANJEEEE!!!!

SERIJE