Zanimljivosti

MAČAK POSTAO POČASNI DOKTOR! Dobio titulu i diplomu, evo i koji je povod

Autor Anja Konstantinović

Preslatki mačak oduševio je sve, te je dobio i titulu "počasnog doktora".

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Kampus Kaslton državnog univerziteta Vermont odlučio je da jednom mačoru po imenu Maks dodeli titulu "počasnog doktora" zbog kako su naveli njegove ljubaznosti. Na njihovoj Fejsbuk stranici se navodi da je Maks dugogodišnji član Kaslton porodice.

"Mačak Maks je niz godina ljubazan i voljeni član porodice Kaslton", piše u objavi gde se navodi i da Maks sa svojim vlasnicima živi blizu univerziteta i da ih redovno posećuje.

Kako je navela Maksova vlasnica Ešli Dau, on obožava da se druži sa studentima, koji su ga zavoleli, kao i da je već četiri godine njihov redovan posetilac. Studenti se uvek obraduju kada ga vide, te se neretko slikaju s njim, a Maks obožava i da ide u obilaske s budićim studentima koji se sastaju prekoputa njegovog doma.

Studenti nazivaju Dau Maksovom mamom, a maturanti koji se vrate u grad ponekad se raspituju za mačka. Ipak, Maks neće učestvovati na svečanoj dodeli diploma koja će biti prosleđenja njegovoj "mami".

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!