Šta je zajedničko "Boljem životu" i "Maratoncima"? Hit detalj uzburkao mreže, ovo sigurno niste primetili

Fanovi kultnih domaćih ostvarenja primetili su nešto što je godinama svima promicalo, a bilo nam je pred očima.

Mondo

"Bolji život" jedna je od najgledanijih serija u bivšoj Jugoslaviji, a malo je onih koji znaju da su mnogi glumci tada odbli uloge u ovom ostvarenju. Svakodnevna dešavanja porodice Popadić od 1987. do 1991. pratilo je više miliona gledalaca širom Srbije i okolnih zemalja. Kada je emitovana poslednja epizoda, mnogi su tugovali i očekivali su nastavak, ali se to nije desilo.

Takođe i film "Maratonci trče počasni krug" iz 1982. godine, reditelja Slobodana Šijana, našao je svoje mesto među kultnim ostvarenjima srpske kinematografije, a proslavio je fantastične glumce kao što su Seka Sablić, Bogdan Diklić, Pavle Vuisić, Mija Aleksić, Bata Stojković, Mića Tomić, Zoran Radmilović, Bora Todorović, Melita Bihali...

Pre nekoliko godina je objavljeno da Jelisaveta Seka Sablić i Bora Todorović zbog eksplicitne scene u filmu "Maratonci trče počasni krug" decenijama nisu govorili, a potom je jedna druga glumica otrkila detalje o izbačenoj sceni iz kultnog ostvarenja.

Snimanje serije "Bolji život" počelo je četiri godine nakon "Maratonaca", i na prvi pogled čini se da ovo dva ostvarenja osim što su remek dela, svako u svojoj kategoriji, nemaju ništa zajedničko. Ipak, verni fanovi otkrili su da to nije baš tako.

Oni su uočili jedna veoma zanimljiv detalj koji je mnogima promicao svih ovih godina, a to je da su u "Maratoncima" i u "Boljem životu" koristi isti stolnjak. Kako bi potkrepili svoju tvrdnju priložili su fotografije scena iz kultnih ostvarenja na kojima se jasno vidi da se potpuno isti stolnjak koristi u ova dva ostvarenja.

U "Maratoncima" on se nalazi na stolu za kojim Topalovići snimili kultnu scenu čitanja testamenta, a u seriji "Bolji život" je pomenuti stolnjak krasio sto trpezarije porodice Popadić.

Printscreen/Linkedin 

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Bolji život - isečak  Klasik TV

(MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!