Zlato ide zlatnom retriveru: Upoznajte psa koji je deo gimnastičarskog tima na Olimpijskim igrama

Ovaj zlatni retriver ima posebnu ulogu za gimnastičare na Olimpijskim igrama, a publiku je oduševio!

Instagram/usatoday

Svaki vlasnik ili ljubitelj psa zna kakvu blagotvornu moć on donosi u život, a poznato je da se oni koriste i u terapeutske svrhe. Mnoge avio kompanije i bolnice uvrstile su pse kao profesionalne terapeutske životinje, koje doprinose boljem stanju ljudi i pacijenata. 

Ovu činjenicu je iskoristio i američki gimnastičarski tim, pa su u Pariz poveli i terapeutskog zlatnog retrivera, Bikona, koji im, kako se navodi, pomaže da se smire i opuste pred takmičenje.

Međutim, Bikon je svojom "tačkom" na podijumu zabavio mnogobrojnu publiku, radeći ono što spada u omiljenu kategoriju mnogih pasa - jureći za teniskom lopticom! On je zapravo samo jedan od stotine pasa koji se dovedeni na Olimpijske igre sa istom namerom, navodi UsToday.

Ovaj poduhvat oduševio je ljude i na društvenim mrežama, pa su pohrlili da u komentarima iznesu svoje mišljenje: "Bikone, zaslužio si zlatnu medalju za ovu tačku!" "Sve zlatne medalje za zlatnog", "Činjenica da ima čak i olimpijsku akreditaciju oko vrata je sve!" Bilo je i nekih sa drugačijim mišljenjem: "Tužno je da smo došli u stanje da nam treba terapeutski pas za sportiste".

Koje je vaše mišljenje na ovu temu? Pišite nam u komentarima!

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video: 

This browser does not support the video element.

OVAJ PAS KROZ IGRU SAKUPLJA SMEĆE KOJE GRAĐANI NEMARNO BACAJU! Vlasnik za Kurir otkrio kako je naučio ovu veštinu  Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!