Bogatašica testamentom napravila haos u porodici: 112 miliona dinara u igri, a samo jedan način da dođu do novca

Imućna gospođa je smislila dobar plan kako da zaštiti svoje bogatstvo ali...

MONDO/Uroš Arsić

Jedna dobrostojeća bakica uspela je da napravi čitav haos u porodici nakon smrti kada je svojim rukama uništila tri četvrtine testamenta

Problem je to što, prema zakonima iz 1837. godine, svaka osoba može legalno opozvati svoj testament jednostavnim uništavanjem dokumenta.

Dakle, pokojna gospođa Kits je želela da uništi testament koji je napisala za života, nakon što se razočarala u rođake kojima je prvobitno želela da ostavi svu svoju imovinu, tačnije 800.000 funti (malo preko 112 miliona dinara). Međutim, kako dokument nije potpuno uništen, čitav predmet je sada na Visokom sudu, gde su u direktnom sukobu njeni daleki rođaci i mlađa sestra.

MUP Srbije 

Ako se dokaže da je gospođa Kits zakonito uništila testament i preminula bez legalnog i važećeg testamenta, njena sestra naslediće svu imovinu, uključujući kuću i zemljište u Vilšireu. Međutim, unutar testamenta koji je navodno uništila stoji kako sve pripada rođacima.

No, gospođa Kits je pre nego je preminula, prekinula je odnose s rođacima jer su joj sugerisali da će je smestiti u starački dom. Zbog toga je gospođa Kits učvrstila odnose sa svojom sestrom, koja joj je tokom poslednjih godina redovno donosila obroke i posećivala je gotovo svaki dan u bolnici, piše DailyMail.

Njeni rođaci, sada pokušavaju osporiti validnost uništenog testamenta, tvrdeći da nije bila dovoljno mentalno zdrava da je uništi sama, a ističu kako je zapravo želela isključiti sestru iz nasledstva zbog prošlih optužbi o preljubi. Advokat koji zastupa rođake ističe da je tokom poslednjih dana života gospođa Kits zatražila od svog advokata da dovrši proces uništavanja testamenta. S druge strane, sestra tvrdi da je gospođa Kits bila svesna svojih postupaka i da je odlučila isključiti rođake zbog njihove loše reakcije prema njenoj zdravstvenoj situaciji. Gospođa Okli negira sve optužbe o preljubu koje su se pojavile u porodičnim raspravama. I dalje nije poznato ko će dobiti nasledstvo, te odluka ide na dalja ročišta.

Šta vi kažete, ko ovde zaslužuje novac? Pišite nam svoje mišljenje u komentarima.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

DA LI ZNATE SA KOLIKO GODINA MOŽETE NAPISATI TESTAMENT? Advokat otkrio sve što treba da znate: Zbog ovoga može biti RUŠLJIV  Kurir televizija

Izvor: Kurir.rs/ Mondo Jelena Sitarica

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!