"Denver post" piše da je Strahinja Jokić (37) bio u stanu u Denveru sa neimenovanom ženom, da su oboje konzumirali alkohol, a kada je ona htela da ode, on ju je zaustavio, gurnuo i davio.

"Otišla je na balkon kako bi pozvala pomoć, ali ju je Jokić zgrabio, uvukao nazad u stan i ponovo je davio, rekavši joj da će je 'daviti dok ne izgubi svest'. Oduzeo joj je telefon, ali je ona uspeola da se dokopa računara i pošalje poruku osobi koju zna, koja je zatim pozvala policiju," prenosi taj list.


List dodaje da se incident odigrao prošle nedelje, i da je Jokić optužen za krivično delo napada drugog stepena, kao i prekršaje bespravnog lišavanja slobode i opstrukciju korišćenja telefona, potvrdila je Karolin Tajler iz okružnog tužilaštva.

"Denver post" podseća i da je Strahinja jednom toliko pobesneo na utakmici svog mlađeg brata, da su morali da ga obuzdaju pripadnici obezbeđenja.

VIDEO: Pogledajte intervju sa Strahinjom Jokićem!

Nikola Jokić je prošle sezone izabran u idealnu petorku NBA lige. Leta 2018. potpisao je petogodišnji ugovor sa Nagetsima vredan 148 miliona dolara.