Voditeljka Nikolina Pišek i njena mlađa ćerka Una Sofija zbog trovanja ugljen-monoksidom u svom stanu u Zagrebu provele su dva dana u bolnici, posle čega su se smestile u hotel.

Nikolinin suprug Vidoje Ristović odmah je došao iz Beograda u Zagreb, a voditeljka je izjavila kako ih je on spasio budući da je poslao prijatelja na Nikolinu adresu nakon što mu nije odgovarala na pozive.

"OK sam. Počinjemo s pretragama. U Zagrebu ću ostati do kraja sledeće nedelje, dotad moram obaviti preglede. Ako sve bude OK, planiram u Beograd. U Zagrebu nemam gde živeti nego u hotelu", rekla je Nikolina, koja ne želi da se vrati u svoj stan u centru Zagreba, koji se nalazi u zgradi oštećenoj zemljotresom.

"Kako sad stvari stoje, neću se vraćati, jer tamo su radovi. Bojim se da se može, ako se dogodilo to što se dogodilo, dogoditi i nešto drugo. Moj stan je OK, ali zgrada je pretrpela oštećenja i mora se sanirati. Učvršćuju zgradu i sređuju fasadu", objasnila je.

Nikolina planira da pronađe krivca za ono što se dogodilo, kada je pukom srećom preživela, i da ga tuži, a istraga je u toku.

"Tužiću onoga ko je kriv, a to će pokazati izveštaj kriminalističke policije. Mislim da će i oni i Tužilaštvo isto podići tužbu, jer je reč o kaznenom delu."

Nikolina Pišek u bolnici
Instagram/nikolina_pisek Nikolina Pišek u bolnici

Nikolina i njena šestogodišnja ćerkica su dva dana provele u bolnici, nakon čega su puštene. Kako je navela voditeljka, u bolnici su joj rekli da su joj pluća oštećena.

"Rekli su mi da su mi pluća sad starija od moje dobi, iako sam nepušač i u sportu sam. To je izveštaj rendgena nakon Hitne. Osećam kratak dah i pliće dišem. Moram proveriti i srce, jer sam imala promene na nalazu. Imam tahikardiju. Ugljen-monoksid je plin koji se veže u krvi umesto kiseonika i distribuira po vitalnim organima. Pluća i srce prvi nastradaju. Bila sam jako otrovana. Taj ugljen-monoksid izađe iz krvi brzo, ali ostaje trajna šteta na organima. Una je imala nepravilnosti na EEG-u", otkrila je Nikolina.

U policijskom izveštaju nakon uviđaja navedeno je da je d trovanja ugljen-monoksidom došlo najverovatnije zbog toga što je dimovodna cev u potpunosti bila odvojena od plinskog fasadnog aparata.

Vidoje Ristović i Nikolina Pišek
Mondo/ Stefan Stojanović Vidoje Ristović i Nikolina Pišek

(MONDO/24sata.hr)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.