Marina Pezerović Zera, rođena je u Austriji, a njeni roditelji su poreklom iz Novog Sada. Muzičku školu je završila u Dornbirnu i često je nastupala na tamošnjim festivalima kao predizvođač uoči nekih koncerata, ali nikad na srpskom.

Pre godinu dana, počela je da peva kavere srpskih pesama i da ih objavljuje na Instagramu. Kada je prepevala i jednu Rastinu pesmu, pevač ju je šerovao na svom storiju i tada je Marinu kontaktirao Maleni iz Generacije Zed, izdavačke kuće koja stoji iz mnogih tinejdž zvezda.

Isto leto, Marina dolazi u Beograd i upoznaje čitavu ekipu iz te muzičke kuće. U tom trenutku je još uvek maloletna, pa se vraća u Austriju, ali rešena da se preseli u Srbiju. Radila je mesecima u jednom restoranu, sakupila novac i čim je postala punoletna, u decembru dolazi za Beograd.

Uporedo piše pesme i za jednu svoju pesmu, “Do zore”, snima refren i objavljuje na TikToku. To je tamo toliko eksplodiralo, svi su počeli da igraju i pevaju uz nju, da je Marina rešila da mora celu da je napiše i snimi spot.

Upravo ta pesma je postala njen prvi hit, sa kojim je u jednom trenutku stigla do trećeg mesta srpskog trendinga! Pesma je uspela da uđe i u trending u Nemačkoj i Austriji, jer je tekst i na srpskom i na nemačkom.

“Mnogo čudno, pošto stvarno nisam očekivala, najiskrenije, nadala sam se samo da pređe preko 100.000 pregleda, to mi je bila želja. I kad sam videla da se to desilo, da je bukvalno za dan ušla u trending i bila već osmo, sedmo mesto, bila sam iz fazona kao wow. I vidim prelazim Editu, prelazim ovoga, prelazim onoga, ja kao kako? Baš mi je onako bilo čudno, ali drago mi je što se tako desilo. Edita mi se odmah javila, napisala mi je: ‘Dobrodošla, zvezdo!”, ispričala je voditeljki Mariji Atanasković.
Inspiraciju za ovu pesmu Marina je dobila sasvim slučajno, tokom jednog razgovora sa mamom.
“Ja uvek kad mi je dosadno uveče ja sednem i lepo pišem neke pesme, vežbam, i nešto smo se mama i ja dopisivale preko WhatsApp i onda mi je rekla nešto kao: ‘nema veze, proći će i to’, ja sam počela da pevušim, ta rečenica mi se jako svidela, našla sam neki bit i onda sam počela dalje da pišem pesmu i onda sam samo onako snimila bezveze i taj snimak sam imala. Sledeći dan sam išla na kafu sa jednom drugaricom, ona je tiktokerka i ona mi je rekla da to moram da objavim, ja nikad nisam ništa stavljala na TikTok, ali ona kao moraš i ja kao ajde. I nakon tri dana ja ulazim na TikTok, ono bum, znači svi snimaju sebe uz tu melodiju i onda sam rešila da završim pesmu i da je izbacim što pre!”, otkrila je u MONDO emisiji Viral.

Tako se rodila nova tinejdž zvezda Zera! A sa kim bi volela da snimi duet, koliko je košta spot koji je zauzeo vrh trending i šta je sledeće što možemo očekivati od nje, saznaćete ako pogledate novu epizodu emisije Viral:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.