Kao neko ko uvek prati aktuelne teme, bilo da su iz sveta muzike, šoubiznisa ili politike, Jelena Karleuša je dala svoj sud i komentar na trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji. Oglasila se putem Instagrama i navela da podiže svoj glas protiv nepravde načinjene njenoj zemlji i njenom narodu

Pročitajte u celosti šta je napisala Jelena Karleuša:

"Nacionalni ponos i osećaj za nacionalnu pripadnost treba da ima svako od nas. Bilo da je Srbin, Albanac, Bošnjak, Hrvat... To je valjda normalna stvar, voleti i podržavati svoje i ne mrzeti tuđe. Kada jedna Dua Lipa ponosno drži zastavu nepriznatog Kosova pred čitavim svetom, zašto ja ne bih digla zastavu moje vro priznate zemlje? Kada Dino Merlin peva i drži zastavu BiH, pod njom su i Srbi i Hrvati iz Bosne i svi imaju hrvatski pasoš. Kad Severina peva da je Dalmatinka, niko se ne uvredi i zašto bi? Kada Hrvatska igra fudbal, Srbi navijaju za njih. Kada Merlin peva, Srbi najviše pevaju. Kada se pomene Srebrenica, ja prva osudim zločine, jer u moje ime niko ni mrava nije zgazio. Ali sada..."

MONDO/Stefan Stojanovć Najava novogodisnjeg nastupa hotel Hajat

"Smatram da čitav region treba i mora da stane na stranu Srbije. Bar jednom u istoriji. Jer danas Srbija, sutra Makednija, Crna Gora, Grčka, Švajcarska... Niko nema pravo da otima teritoriju suverenoj državi u 21. veku. Kosovo je Srbija. Na tom Kosovu mogu da žive i Srbi i Albanci u miru, neka dođe i Dua Lipa. Da je obrnuto, da mi prisvajamo tuđe i menjamo granice, prva bih osudila. Ovako, ja dižem glas protiv nepravde učinjene mojoj zemlji i mom narodu. Ako nekome to smeta...", napisala je Jelena Karleuša na Instagramu.

jelena-karleusa.jpg
Instagram/karleusastar 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!