GlumacDragan Jovanović se pre dve godine tokom leta suočio sa zdravstvenim problemom zbog kojeg je morao da se povuče sa scene, a ustanovljeno je da je u pitanju diskus hernija, koja se obično javlja između tridesete i pedesete godine života. Takođe je i prošle godine završio u bolnici zbog nesnosnih bolova u stomaku. 

Dragan je iskreno govorio o problemu i svemu sa čime se suočio i otkrio koliko mu je bilo teško da se izbori s tim periodom. Srećom, sve je rešeno i bez operacije, strogom disciplinom i istezanjem, a od tada živi potpuno drugačije i savesnije prema sebi i zdravlju.

"To je davno počelo. U životu sam napravio dve kuće i bukvalno - gurao sam kolica, mešao malter... Pritom volim sport, igrao sam tenis kao za zlatnu medalju. To je bolelo, igrao sam s tim bolom, a onda više nisam mogao da izdržim. Tenis je, mislim, najgori sport za tu vrstu povrede. Otišao sam na magnetnu rezonancu da vidim šta se dešava, kad sam se jednom jako ukočio. Ljudi su mi pokazali snimak: 'Vidite, vama je ovo iscurelo u kičmenom stubu, vi morate na operaciju'", ispričao je Dragan Jovanović u emsiji "Zdravi sa dr Katarinom Bajec".

"A onda mi je jedan mladi doktor rekao da se njegova devojka oporavila i vratila taj diskus tako što je vežbala i išla na istezanja. Počeo sam da idem na istezanja, bio sam i u banjama, u Banji Koviljači i u Blatu. U kombinaciji sa vežbama je pomoglo.Posle šest meseci nisam prepoznao moj snimak. Pitao sam da li je moguće da sam ga vratio, kažu jeste", objasnio je glumac i dodao: "Čovek mora da zna kako da se podiže iz kreveta, ako hoće nešto da podigne, da mora da čučne... To je gomila pravila o kojima treba misliti, ali s obzirom na to kako to zna da boli i kako se osećaš, vrlo lako zapamtiš sve to. Samo da ne ležim u krevetu i da ne mogu da se pomaknem.

Mondo/ Goran Sivački, Screenshot/Youtube/Al Jazeera Balkans yt

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!