Jelisaveta Seka Sablić jedna je od najpoznatijih i najuspešnijih srpskih gumica, a njene brojne i brilijantno odigrane uloge već dugo je održavaju u centru interesovanja, te i danas vredno radi i snima.

Ipak, glumica je svoj privatan život oduvek skrivala od očiju javnosti i retko priča o nečemu što nije vezano za njenu karijeru. Seka se udala u 34. godini, rodila sina Stefana o čijem ocu nikada nije govorila, a filmski poznavaoci tvrde da je iskusila veliku ljubav i sa kolegom Božidarom Stošićem. Sa njim je i glumila u prvoj pozorišnoj predstavi u "Bošku Buha".

Seka, naravno, o njihovoj ljubavi nikada javno nije govorila, ali mnogi tvrde da je to bila prava ljubav. Nakon što je Božidar Stošić preminuo 2018. godine, u 82. godini, Seka je otvorila dušu i kroz suze ispričala koliko je poštovala Boleta.

"Mnogo mi je žao. On je bio kao glumac i kao čovek jedno vreme veoma prisutan u mom životu. Igrali smo godinama zajedno Filumenu Marturano. Nisam znala da je bolestan", rekla je ona tada.

YouTube/screenshot/ FugaStudio, ATA Images/Antonio Ahel Božidar Bole Stošić

Božidar Stošić mnoge je zasmejavao svojim ulogama, ali pred kraj života, kako je Seka tada izjavila, nikome nije rekao da je bolestan. Umro je na današnji dan u 82. godini, a svoj život posvetio je glumi.

U jednom intervjuu Božidar je otkrio da jedino nije igrao u seriji "Bolji život", iako je bio miljenik pisca Siniše Pavića, jer njegov kolega Miodrag Petrović Čkalja nije hteo da snima s njim.

"U 'Boljem životu' me nije bilo jer sam morao da imam direktne scene s Miodragom Petrovićem Čkaljom. On je imao kod sebe spisak od osam glumaca s kojima nije želeo da radi. Na njemu je bilo i moje ime. Nisam želeo da dođem na snimanje a da me on izbaci. Znao sam da me to čeka", otkrio je jednom prilikom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!