Jedan od najpopularnijih pevača narodne muzike devedesetih Nino Rešić preminuo je 18. oktobra 2007. godine, u Bijeljini gde je i sahranjen. Pored brojnih hitova koje je ostavi iza sebe, ono što je takođe obeležilo njegovu karijeru bile su brojne kontroverze koje su ga pratile. Rešić je u jeku slave dostigao sam estradni vrh i bio najbolje plaćen pevač, ali lični i porodični problemi uticali su na to da njegova karijera krene nizbrdo.

Pričalo se da je njegova najveća ljubav bila Vesna Zmijanac, a velika se frka digla se i oko njegovih dvenika u kojima je pisao o svemu sve do smrti, priča se i da ti dnevnici kriju velike tajne koje danas niko ne zna. Tokom jedne od kriza Nino je pokušao i da se ubije, a njegova velika prijateljica i koleginica Snežana Ðurišić spasla ga je u poslednjem trenutku. Sve se dogodilo nakon žestoke svađe s njegovom tadašnjom suprugom, pisali su tada mediji.

"Toliko je klonuo duhom da je poželeo da se ubije. Jedne večeri popio je šaku tableta za smirenje. Jedinom iskrenom osobom smatrao je koleginicu Snežanu Ðurišić, s kojom je inače imao i duet koji je u tom periodu bio hit. Objasnio joj je celu porodičnu dramu i ponavljao da hoće da se ubije. Ona je odmah na njegovu adresu poslala hitnu pomoć, koja ga je odvezla u bolnicu na ispiranje želuca", govorili su Ninovi prijatelji, a i sam pevač je to tada priznao.

G.G./ATAIMAGES, Youtube/Printscreen/GrandMagazin Snežana Đurišić

"Ne sećam se kada je to tačno bilo, ali znam da sam popio gomilu tableta i pozvao koleginicu Snežanu Ðurišić da joj kažem šta sam uradio", priznao je pevač i dodao - "Ona je, kao i svaki dobar čovek i dobar psiholog, na vreme reagovala. Pozvala je Hitnu pomoć, čiji su me službenici prevezli na Vojnomedicinsku Akademiju, gde su mi isprali želudac i nekoliko dana ostavili na odeljenju. Sećam se, kad sam se razbudio, osetio sam užasan bol koji mi je prouzrokovao kateter".

Nino je preminuo 2007. godine u 43. godini zbog perforacije pankresa uzrokovane dugogodišnjem prekomernim konzumiranjem alkohola. Njegov nekadašnji menadžer i veliki prijatelj Nermin Ademović do poslednjeg dana bio je uz Nina, a u jednom intervjuu opisao je šta se desilo u noći kada je pevač preminuo na njegovim rukama. Nermin je tada poručio i da mu je dosta "laži Ninove ćerke Sandre".

Sahrana je organizovana u Ninovoj rodnoj Bosanskoj Dubici. Pevač se ženio čak tri puta, a u svakom braku dobio je po jednu ćerku Tamaru, Amelu i Sandru. Sandra Rešić učestvovala je u nekoliko sezona Zadruge, a jednom prilikom je govorila o teškoj materijalnoj situaciji u kojoj su se našle ona i njena majka u vreme kada je njen otac Nino Rešić bio velika zvezda.

ATA Images /Antonio Ahel, RTV Pink/printscreen ata,scr

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!