Bivši holivudski par Anđelina Džoli i Bred Pit i dalje vodi sudsku bitku oko imovine. U nastavku teksta saznaćete sve detalje njihovog spora oko vinarije Miraval koju su kupili zajedno 2008. godine, braku, razvodu, incidentu u avionu koji je šokirao javnost, a opširno istraživanje je objavio Vanity Fair i sadrži intervju s njima bliskim ljudima - porodicom i saradnicima, koji su otkrili baš sve o nekada omiljenom slavnom paru.

Kraj veze i svađa u avionu

Do 14. septembra 2016. napetosti između Pita i Džoli ključale su oko godinu dana. Nastojali su da svoje svađe zadrže za sebe i nikada nisu želeli da se svađaju pred decom. Sve do incidenta u avionu, prenosi Vanity Fair. 

Nakon poletanja, Pit je navodno "zamerio Anđelini da je previše popustljiva prema deci". S druge strane, izvor blizak glumcu kaže da je osećao da Anđelina želi da ga udalji od dece.

Iako saradnici kažu da nikada nisu videli Breda Pita pijanog - 'a ja sam tamo već 15 godina', kaže šef obezbeđenja Gary Bradbury - u avionu je prilično popio. Prema izvoru bliskom glumcu, Brad je pio, a sukob je izmakao kontroli. Apsolutno se nije poneo ispravno, ali se odmah izvinio i priznao da je prešao granicu, zbog čega će uvek žaliti, te je odmah preduzeo korake u cilju pokušaja da popravi situaciju.

profimedia-0749291606.jpg
TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia 

Sporazum Anđeline i Breda

U februaru 2021. Pit je odlučio da kupi polovinu vinarije Chateau Miraval, koja je pripadala Anđelini, za 54,5 miliona dolara, međutim, glumica tvrdi da je zahtevao sporazum u kojem će stajati stavka o 'zabrani Anđelini da raspravlja van suda o bilo kakvom Pitovom ličnom ponašanju prema njoj ili porodici'.

Izvor blizak Pitu kaže da se sporazum odnosio isključivo na Miraval, kao samo standardna mera opreza kako bi se osiguralo da prodavac ne ošteti vrednost imovine nakon što mu je isplaćena. Prema Anđelininoj kontra-tužbi, Pit je odustao od dogovora, jer ona nije pristala na sporazum, dok je Pitov tim advokata optužio Džolijevu da je prekinula pregovore zbog odluke suca o privremenoj dodeli starateljstva.

Anđelinini advokati tvrde u sudskim dokumentima da je ona uložila oko 60 miliona dolara svog novca u Miraval, kroz godine. 'Njeno ulaganje zapravo je iznosilo 38 miliona dolara', tvrdi izvor blizak Pitu. Sve dividende reinvestirane su nazad u pokrivanje troškova i u cilju daljeg poboljšanja imanja i poslovanja.

bred pit
Profimedia 

O Anđelininoj prodaji svog dela Miravala ruskom oligarhu, za šta je Bred saznao preko medija

Za Anđelinu je prodaja bila poslovna transakcija na koju je imala svako pravo. 'U želji da očuva svoje mentalno zdravlje i blagostanje, tražila je i pronašla onog za koga je verovala da će biti dobar biznis partner Pitu.

Međutim, Bred, koji tvrdi da su njh dvoje postigli dogovor da nikada ne prodaju svoj deo vinarije bez pristanka onog drugog, tu prodaju smatra izdajom. Tvrdi da je Anđelina negirala obećanje govoreći da taj sporazum nikad nije ni postojao. Izvor blizak glumcu kaže: "Nije slučajnost da je prodala svoj udeo u Miravalu protivničkoj strani, a deo kuće potpunom strancu, odmah nakon što je Bred dobio ravnopravno starateljstvo nad decom. Glumac tvrdi da nije ni znao za Anđelininu prodaju sve dok to nije objavljeno u medijima.

JosiahW / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia, Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia Anđelina Džoli

Borba bivših se i dalje nastavlja

Prvog juna Bred Pit je podneo izmenjenu tužbu protiv bivše supruge i novih vlasnika njenog dela vinarije i nastavio svoju kampanju s ciljem da poništi prodaju Miravala Šeflerovoj firmi. To je pokrenulo novu rundu medijskih natpisa, a Anđelinin advokat je izjavio da nikada nije javno demantovao skandal u avionu, piše VF.

"Ovaj slučaj je prikazan kao razvod slavnih ličnosti, a zapravo je priča o zlostavljanju", tvrdi izvor upoznat sa dešavanjima. "Za neke, to je jednostavno ljudska tragedija. Nadam se da će pokazati malo milosti prema nekome ko je doživeo slom", kaže neko ko je poznavao porodicu. "Svi su bili šokirani onim što se desilo u avionu, jer Bred nije nasilna osoba. Ali, dodatno je poražavajuće ono što se dogodilo kasnije - Bred se otuđio od onih koje najviše voli, svoje dece.

Profimedia/Darla Khazei/INSTARimages.com, Profimedia/ARIS Bred Pit

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!