Ovaj zgodni Rus, rođen je 16. septembra 1983. godine u Moskvi, a od ranog detinjstva razvio je strast za plesom i posvetio se savladavanju različitih stilova, te je već sa osam godina bio na sceni. Sa godinama rigorozne obuke i nepokolebljive odlučnosti, Savčenko se etablirao kao istaknuta ličnost u svetu takmičarskog plesa.

Popularnost je stekao zahvaljujući svojim nastupima u poznatoj TV emisiji „Ples sa zvezdama", gde su njegova neverovatna veština, harizma i neosporni talenat na sceni očarali publiku širom sveta. Njegova karijera ispunjena je brojnim dostignućima i nezaboravnim nastupima. Njegov put od mladog entuzijaste plesa u Moskvi, do međunarodne senzacije, obeležen je istrajnošću i nepokolebljivom posvećenošću. Osim toga, kada se pojavi na sceni, žene ne mogu da odole njegovom zavodljivom pogledu i osmehu, kao i izvajanom mišićavom telu. 

Iako na profesionalnom planu samo niže uspehe, pre tri godine doživeo je ljubavni brodolom. Posle 14 godina braka sa profesionalnom plesačicom Elenom Samodanovom odlučili su 2020. da na njihov zajednički život stave tačku, piše. A kako je Elena otkrila tada za medije, glavni razlog rastanka bilo je konstantno Glebovo neverstvo. Pošto nije više mogla da se pravi da ne vidi prevare, odlučila je da se razvede.

Gleb Savčenko sa ženom
Profimedia 

Međutim, ovaj zgodni dasa pokušao je sve da zataška, te je ove navode oštro demantovao. Osim toga, otišao je i korak dalje i za medije je izjavio da ga je bivša supruga razočarala jer je odlučila da privatni život iznosi u javnost. Prethodno su njih dvoje u Rusiji bili jedan od omiljenih parova, a zajedno su osvojili i Ameriku. Kruna njihove ljubavi su dve ćerkice, te im je posle razvoda glavni cilj bio da ih zaštite od medija i neprijatnih situacija."Moj odnos sa Krišečom u 'Plesu sa zvezdama' bio je potpuno prijateljski. Neću dozvoliti da se laži šire internetom, ona nije kriva sa moj razlaz sa ženom", bio je jasan tada plesač. A onda je uplovio u vezu, takođe sa plesačicom, Elenom Bel. Zbližilo ih je to što oboje imaju decu istih godina. Prvi put se o njihovoj romansi šuškalo u julu 2021. godine, a njihova ljubav do danas traje. Jedna od dve Savčenkove ćerke je otprilike istih godina kao Belina ćerka, i njih dve su postale jako bliske u poslednjih nekoliko godina, što Glebu i Bel mnogo znači.

Čuvenom plesaču je ovo prva zvanična veza otkako je potpisao papire za razvod, a neretko jedno drugom upute i romantične poruke preko društvenih mreža. 

Profimedia Gleb Savčenko

BONUS VIDEO:

Najlepši tata u školi  Tiktok/warfordd

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/Stil)