Glumac i komičar, Rasel Brend optužen je silovanje, s*ksualne napade i emocionalno zlostavljanje, tokom sedmogodišnjeg perioda, dok je bio na samom vrhuncu slave, u periodu od 2006. do 2013. godine.

Bivši muž Kejti Peri je negirao optužbe koje su iznele žrtve u medijima, a potom i dokumentarnoj emisiji na Kanalu 4, tvrdeći da su sve njegove veze bile sporazumne, ali je ovim povodom ipak reagovala policija. U saopštenju dostavljenom medijima na upit "da li se nešto čini povodom ovih optužbi", stigao je odgovor da ne postoji nijedna prijava protiv Rasela Brenda.

"Svesni smo medijskog izveštavanja o tvrdnjama o se*sualnom napadu. Nismo primili nijednu prijavu vezanu za ove slućajeve. Ako neko smatra da je bio žrtva se*sualnog napada, nevažno kada, neka se javi policiji", stoji u saopštenju Metropoliten policije.

Brenda su optužile 4 žene - jedna od njih je imala 16 godina kada se navodni napad dogodio, a u svojoj izjavi je rekla "da ga je upoznala na ulici" i da je "taksijem išla kod njega kući iz škole i da joj je taksista, kada je saznao koliko ima godina, rekao da ne ulazi kod njega".

Rasel Brend
Profimedia 

Britanski mediji danas prenose i optužbe žena koje tvrde da su žrtve Rasela Brenda - imena su im u tekstu promenjena:

Alis: Imala je 16 godina kada je stupila u vezu sa Raselom Brendom koja je trajala 3 meseca. Zvao ju je "dete" tokom veze i navodno ju je primorao na or**ni se*s.

Nađa: Optužila je Brenda da ju je gurnuo uza zid, u svom domu u Los Anđelesu 2012. godine i silovao.

Fibi: Upoznala je Brenda na sastanku "anonimnih alkoholičara". Optužila ga je za se*sualni napad u spavaćoj sobi, gde je vrištala da stane.

Rejčel: Radila je sa Brendom dok je radio na projektu vezanom za Velikog Brata. Tvrdi da joj je Brend pokazao svoj penis dok je bio u svlačionici.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!