Proslavnjeni pozorišni reditelj Jagoš Marković preminuo je u porodičnoj kući u Boki Kotorskoj, kako je otkrio njegov prijatelj, a u u svojoj bogatoj karijeri režirao brojne predstave, koje su postigle veliki uspeh. Jagoš je ostvario blistavu karijeru, a od 2008. godine je u Narodnom pozorištu gde je na sceni oživeo brojne poznate predstave. Ovenčan je sa više od trideset nagrada, među kojima su i "Bojan Stupica", Nagrada grada Beograda, Nagrada grada Podgorice, Sterijina nagrada, kao i nekoliko nagrada "Zlatni ćuran", a o njegovom privatnom životi ne zna se puno toga.

Punih 11 godina bio je u  je bio u braku sa Vanjom Milačić, tačnije sve do 2006. kada su stavili tačku na svoju ljubav. Dramska umetnica progovorila je jednom prilikom o njihovom odnosu, gde je otkrila koliko ga ceni i poštuje.

"Iako se sve završilo na ovaj način, za mene bolno i dramatično, verujem da u budućnosti možemo ponovo da funkcionišemo, ako ne kao muškarac i žena, onda bar kao umetnici. Nezamislivo mi je da prođemo jedno pored drugog kao stranci, da se ne osvrnemo, ne pozdravimo. Želim da taj slučajni susret završimo odlaskom na kafu, pričom o temama koje nas ne vraćaju unazad.

vanja milačić
MONDO/Stefan Stojanović 

Volela bih da ponovo sarađujem s njim. Pošto je Jagoš veliki umetnik, nesvakidašnjih kreativnih kapaciteta, bilo bi mi zadovoljstvo da budem deo njegovog tima. Mnogo sam naučila od njega, ne samo o pozorištu i drami, već o životu i odnosu između dvoje. Poznajem ga od devetnaeste godine. Izvršio je ključni uticaj na formiranje moje ličnosti i vrednosnih sudova. Zbog toga sam mu večno zahvalna", rekla je svojevremeno Vanja za Gloriju.

Kako je tada otkrila, rastanak sa njim joj je teško pao, ali da je Jagoš Marković za nju uvek bio jedinstve, neponovljiv i šarmantan.

"Nismo se slagali oko nekih stvari. Zamolio me je da napustim stan, što sam i učinila. Ovo je bolno, suviše teško iskustvo za mene da bih javno govorila o detaljima koji su ionako važni samo njemu i meni. Situaciju mi otežava činjenica da tog čoveka još uvek volim. Za mene će on uvek biti jedinstven, neponovljiv. Pamtiću ga kao blagog, šarmantnog, duhovitog, romantičnog, nepredvidljivog, maestralnog kreativca. Otkrio mi je mnoge profesionalne i životne tajne koje bi zauvek ostale skrivene da nisam imala sreću da živim s njim. Jagoš je moja najveća ljubav, nikad to neću kriti. Verovatno i najlepša stvar koja mi se dogodila u životu", rekla je Vanja tada.

MONDO/Stefan Stojanović Jagoš Marković

BONUS VIDEO:

Preminuo Alan Vajt, bubnjar grupe Yes Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!