Čuveni harmonikaš Mirko Kodić, će nastupiti na koncertu posvećenom sevdalinki mesec dana nakon porodične tragedije, 29. novembra na Kolarcu u Beogradu. Mirko se već jednom pojavio u javnosti kada je došao na utakmicu Crvene zvezde, ali će ovo biti prvi put da će zasvirati nakon najtežeg momenta u životu.

Mirko u svom srcu nosi najveću tugu, ali svom poslu mora da se vrati.

"Moj deda i otac su bili harmonikaši, logično je bilo da i ja nastavim tim putem. Harmonika mi je bila prva i jedina igračka. Prvi nastup sam sa sedamnaest godina nastupao na festivalu na Ilidži. Oduvek mi je sevdah u krvi, negujem ga i sviram na svim koncertima širom sveta, to znaju i moje kolege iz cele bivše Juge. Drago mi je što ću se pridružiti odabranoj ekipi na ovim tradicionalnim koncertima širom regiona. Moja karijera je bogata, i sve ove decenije vodi me ljubav prema intrumentu, muzici, prema ljudima, pa i prema sevdahu, tako da ću rado odsvirati 'Moj dilbere', 'Ne klepeći nanulama' i 'Negde u daljini", izjavio je Mirko Kodić.

YouTube/Ami G Show, Kurir televizija Mirko Kodić

BONUS VIDEO: 

Navijači Crvene zvezde bakljadom ispraćaju Aleksandra Kodića Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/Kurir)