Baletski igrač i pevač Aleksa Jelić koji je odlučio da krene stopama Marije Šerifović i uz pomoć surogat majke da se ostvari u ulozi roditelja, godinama unazad živi i radi u Barseloni. Aleksa posećuje i Beograd, a sada je bio gost jedne emisije gde je pored priče o surogat majci, ispričao i kako je izgledao periodu devedesetih iz njegovog ugla.

On se tada bavio baletom i imao je stalni angažman u Pozorištu na Terazijama, a ovom prilikom je otkrio kako je zbog Slobodana Miloševića ostao bez posla.

"Prvi angažman je bio u septembru 1993. godine, a poslednji u martu 1999. godine, tada se desilo bombardovanje. Za vreme bombardovanja sam sa porodicom otišao u Barselonu, a u to vreme, kako je bombardovanje prolazilo, tadašnji predsednik Slobodan Milošević je rekao: 'Ako se sutra svako ne javi svom šefu ili nadređenom momentalno će dobiti otkaz'. Ja sam bio tri hiljade kilometara dalje od Beograda, sedeo i gledao i znao sam da ću dobiti otkaz", ispričao je Aleksa u emisiji "Ispovest", a zatim se prisetio anegdote iz perioda kada je trebao da krene u vojsku.

aleksa jelić
Instagram/aleksajelicmusic 

"Prvi angažman u Pozorištu na Terazijama je bio u septembru 1993. godine, a poslednji je bio u martu 1999. godine, tada se desilo bombardovanje. Ja nikada nisam služio vojsku, u tom momentu kada sam bio pozvan ja sam otišao na razgovor sa psiholog i psihijatrom i rekao sam im: 'nema problema, vi želite da služite vojsku, ja mogu da služim vašu vojsku, ali vi meni stavite baletski štap u kasarnu jer ja moram da vežbam osam sati dnevno, pored toga drži pušku, lezi, ustaj i šta već'", prisetio se Jelić i dodao:

"Rekao sam da ne dozvoljavam da mi oduzmu godinu dana života ionako mi je profesija kratka. On me je pogledao i rekao koleginici: 'donesi mi onaj pečat' i onda mi je lupi pečat na kom piše 'trajno nesposoban', tako da sam ja bio trajno nesposoban za sve, ali kada se desilo bombardovanje, meni je stigao poziv za nešto, a moji roditelji su se pitali da li je sigurno ostati u Beogradu, mama je imala prijatelje u Barseloni i moj život se menja u roku od nekoliko dana. Moja želje bila da mi ostanemo tamo jako malo, a onda mi je drugarica moje majka rekla da tamo postoji super baletska kompanija i pripadaju institutu teatra. Ja sam otišao, pogledao predstavu, u tom trenutku je meni to bilo nedostižno jer sam ovde igrao dva levo dva desno, i kako sam izlazio video sam plakat na kom je pisalo 'Audicija'".

"Dbio sam informaciju šta sve treba da se spremi, a u tom trenutku je moja drugarica iz Beograda otišla u Amsterdam i poslala mi je poruku da je tako Kraljičin rođendan i da su fenomenalne žurke, i ja umesto da se spremam za audiciju, ja sam otišao u Amsterdam, da bih se vratio u Barselonu na audiciju potpuno nespreman, ja sam prošao prvi krug, drugi krug, i na kraju su izabrali nas četvoro od 400 ljudi i ja sam dobio ugovor na par godina i potpuno mi se život menja. Želeo sam da se vratim ovde, ali univerzum je za mene imao druge planove", otkrio je Aleksa Jelić.

Instagram/aleksajelicmusic, Instagram / tamaradragicevic aleksa jelić

BONUS VIDEO:

ALEKSA JELIĆ O UTICAJU OCA I STRICA NA NJEGOV ŽIVOT: Oni sa 80 godina imaju rok nastupe i voze motore!  Kurir televizija

(Nova/MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!