Serija "Prijatelji" osvojila je srca publike širom sveta, a sada Srbija dobila domaću verziju čuvenog sitkoma u vidu pozorišne predstave pod nazivom "Prijatelji - Parodija o prijateljstvu", čija premijera je zakazana za 16. februar. Vest da je čuveni Čendler Bign (Metju Peri) preminuo u svom domu potresla je sve, a njega će u predstavi glumiti talentovani glumac Arsenije Tubić.

"Nikada nisam mogao da pomislim da ćemo u Srbiji raditi adaptaciju 'Prijatelja', pre svega jer je ovaj sitkom toliko autentičan sam po sebi. I glumci i cela serija su dostigli neki vrhunac da sam uvek razmišljao zašto bi to neko 'skrnavio'", rekao je Arsenije i dodao:

"S druge strane, kada sam dobio poziv da se pridružim ovom projektu, bilo mi je veoma zanimljivo jer sam shvatio da pozorište nudi neku drugu formu. Mi ne moramo njih da kopiramo i ne možemo nikako biti isti čak i da želimo, jer se srpski 'Prijatelji' dešavaju na sceni, a ne ispred televizijskih kamera".

Arsenija mnogi pamte po ulogama u popularnim serijama "Igra sudbine" i "Dinastija", a on je otkrio i kako je dobio ulogu Čendlera: "Poziv sam dobio početkom oktobra i bio sam prilično iznenađen. Nisam znao odmah koji lik ću igrati. Kroz par dana su me pozvali i rekli: 'Ti si Čendler'. Zaista sam bio iznenađen i onda sam shvatio da je meni Čendler uvek bio najzanimljiviji i najšarmantiniji, tako taj jedan cinik. Vrlo žovijalan lik za kojeg mislimo da je smotan, a vrlo je precizan u svemu što radi, pa čak i u toj svojoj smotanosti", rekao je Tubić, koji smatra da ima dosta sličnosti sa Čendlerom.

Arsenije Tubić
Zorana Mandic/ATAIMAGES 

"I ja sam donekle, vrlo sličan njemu, po toj nekoj sklonosti ka šali i humoru. Nisam toliko cinik kao on, ali s druge strane imam taj neki žovijalni momenat sa telom, da volim da iskočim i da se glupiram kao što je on to radio, ali i da se šalim na sopstveni račun. Tu smo negde slični. Imamo sličnu energiju, samo je Čendler uvek zabrinut i u nekom problemu, a zapravo nema problem, jer on to sve rešava humorom", poručio je on.

Čini se da je ovaj tridesetjedogodišnji glumac, nakon smrti Metjua Perija, u srpskoj ekipi "Prijatelja" dobio najteži zadatak - "Krajem oktobra sam pročitao vest da je umro Metju Peri i onda sam pomislio: 'Baš ću morati da se potrudim', jer će sve oči biti uprte u mene, i svi će me porediti sa njim".

Kako ističe, nakon svih reakcija fanova iz celog sveta koje su stigle nakon smrti Perija, uvideo je kako je on glumom i ulogom Čendlera u seriji doneo neki novi "univerzum sam po sebi" - "Ako posmatramo sve likove u 'Prijateljima', tu je svaki lik jedan univerzum. Ako pratimo i analiziramo njihov razvoj, oni u početku mogu delovati kao neki tamo 'tipovi', a onda kroz deset sezona vidimo da su bogati likovi sa svojim biografijama i istorijom iza sebe. I zato je cela naša predstava koja je fenomenalno napisana zanimljiva za igru. Svako se može pronaći u tim situacijama. Mnogo je duhovito jer je živo na sceni".

Profimedia/IPA Metju Peri i Džulija Roberts

On ističe da predstava nikako neće biti puka kopija, jer je svaka kopija bleda pa čak i "Prijatelja" - "Treba stvoriti neke nove 'Prijatelje', a opet da sačuvamo obrise likova zbog kojih ih je zavoleo ceo svet".

Na sceni u Mts dvorani će se nalaziti nezaobilazni kauč, a cela priča će se kao u originalnim "Prijateljima" dešavati u Njujorku. Arsenije Tubić ima uspešnu karijeru u beogradskim pozorištima, završio je Baletsku školu "Lujo Davičo", i osnovnu muzičku školu "Kosta Manojlović" - odsek solo pevanje, a diplomirao glumu u klasi Nebojše Dugalića. Član je poznate muzičke grupe "Vampiri", a videćmo koliko će se dobro snaći u ulozi Čendlera.

Arsenije Tubić
Zorana Mandic/ATAIMAGES 

BONUS VIDEO:

Šta ima? Zašto se "Prijatelji" nisu oglasili povodom smrti Metju Perija? MONDO/Teodora Orlandić

(24sedam/MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!