U svetu Tejlor Svift (34) nikada nije dosadno. U Njujorku je nedavno već tri putauhapšen isti muškarac koji je proganja, a sad pevačica ima još jednu muku. Navodno je besna zbog fotografija koje je generisala veštačka inteligencija, i koje kruže društvenim mrežama. Pevačica razmatra hoće li pokrenuti sudski postupak zbog slika koje su postale viralne, nakon što su se pojavile na po**ografskim stranicama.

"Odlučuje se o tome hoće li se preduzeti pravni postupci ili ne, ali postoji jedna stvar koja je jasna: ove lažne slike generisane veštačkom inteligencijom su uvreda i iskorišćavanje, a napravljene su bez Tejlorinog pristanka i/ili znanja", rekao je izvor za Daily Mail u četvrtak.

"Tviter račun koji ih je objavio više ne postoji. Šokantno je da ih je platforma društvenih medija uopće pustila da se objave", dodao je izvor. Objave, poznate kao "deepfakes", prikazivale su pevačicu u raznim provokativnim pozama na utakmici Kansas City Chiefsa, za koje igra njen dečko, Trevis Kelce.

Tejlor Svift i Trevis Kelce
T.JACKSON / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Izvori navode kako su njena porodica i prijatelji takođe "besni". "Potrebno je doneti zakone kako bi se to sprečilo, a zakoni moraju biti doneseni", nastavio je izvor. Iako Svift nije javno komentisala skandal, njena legija vernih obožavatelja brzo je preplavila platformu "X", pozitivnim objavama o njoj u pokušaju borbe protiv širenja neprikladnih slika. “Ljudi koji dele AI slike su bolesni i odvratni. Zaštititi Tejlor Svift pod svaku cenu", napisao je jedan obožavatelj. "Korišćenje nečije generisane po**ografije je užasno i neoprostivo. Vas treba strpati u zatvor", poručio je neko kreatorima fotografija, a neki su svoju ljutnju usmerili prema onima koji su fotografije sa stranice za odrasle počeli deliti na društvenim mrežama.

Instagram/screenshot/taylorswift Tejlor Svift

 (DailyMail/MONDO/M.C)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!