Antagonistički Slim Šejdi, sa prepoznatljivom plavom kosom i običnim plavim farmerkama, proizašao je iz Eminemovog opisa svog "belog smeća" odrastanja. U iznenađujućoj najavi u aprilu, najavljenoj kao parodija u kojoj novinar crne hronike govori o smrti Eminemovog alter ega Slim Šejdija, pevač je otkrio da će njegov album "Smrt Slim Šejdija", biti objavljen ovog leta, a onda je u petak 31. maja Šejdi progovorio: "pogodite ko se vratio" - ponovno se pojavljujući da pravi haos na vodećem singlu albuma, Houdini.

Uz gostovanja rap ikona Dr. Drea, Snoop Dogga i 50 Centa, kao i komičara Petea Davidsona i Shanea Gillisa, Eminem se suočava sa antiherojem repera kojeg je stvorio. Naslov novog albuma sugeriše prikladan nasilan kraj za Slim Shadyja, sa samim reperom zaključujući: "Znao sam da je samo pitanje vremena".

Rođen kao Maršal Brus Meters III, Eminem je odrastao u siromašnim, većinski crnim delovima Detroita u državi Mičigen. Rep je postao bekstvo kad je bio tinejdžer, iz detinjstva sa napetim odnosima roditelja i vršnjačkim nasiljem. Pokušao je da se probije na muzičkoj sceni i osećao se "slomljenim" kada je Vanila Ajs postao lice bele solo rap muzike 1990. godine, njegov pop hit "Ice Ice Baby" prodao se u milionima primeraka.

"Ajsovo ime postalo je sinonim za prodaju i fabrički uspeh", zaključio je Džastin Sejles iz The Ringer-a, dok je Nik Hasted u svojoj biografiji o Eminemu napisao: "Ali Maršal je bio drugačiji, 'pravi proizvod geto ulica'".

I dok su ga mnogi hvalili, njegov album iz 1996. godine, Infinite, nije privukao velike izdavačke kuće, a onda su njegovi tadašnji  mentori, Bass Brothers, predložili ideju "šok-rapa", što je dovelo do rođenja Slim Šejdija - "Tržište ga nije prihvatilo dok nije postao malo vulgarniji", dodao je Mark Bas.

Dolazak Eminema kao Slim Šejdija na vodeći singl, My Name Is, bio je savršeno tempiran - dok se Amerika navodno zabavljala svojim "njablistavijim periodom" tokom devedesetih godina, Šejdi je otkrio razočaranu belu stranu.

BONUS VIDEO:

"ŽENA OD SULTANA" SREĆNO ZALJUBLJENA U REPERA, A EVO KAKO JE KONTAKTIRAO! Koleginici Aleksandri Mladenović poručila samo JEDNO Kurir teleivizija

 (MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!