Dragan Mićalović bio je uspešan pozorišni, televizijski i filmski glumac. On je preminuo u junu 2017, u 67. godini. Dragan je u braku sa suprugom Milicom dobio tri ćerke, najstariju Mirjanu, zatim Slobodu i Draganu.

Mićalović se u seriji "Srećni ljudi" pojavio se u čak tri različite sporedne uloge - u 17. epizodi glumio je policajca u parku, u 18. je bio zapisničar, a publika ga najviše prepoznaje kao Kucu, ljubavnika famozne Cane Fontane sa Ranča prokletih.

Glumio je i u ostvarenjima kao što su "Selo gori, a baba se češlja", ''Moj rođak sa sela'', ''Bela leđa'', "Mješoviti brak"...Sa svojom najmlađom ćerkom, koja je danas uspešna i poznata glumica, Draganom glumio je u popularnoj seriji "Sinđelići", gde su bili otac i ćerka.

dragan.jpg
YouTube/screenshot/Thanatos studio 

Kako je pričao Dragan, pre svake uloge bi se njegove ćerke konsultovale s njim, ali i davale njemu savete, zbog čega je bio ponosan.

"I Dragana i Sloboda imaju običaj da, prilikom pripreme bilo koje uloge, prvo dođu kod mene na konsultacije, a sada sam ponosan što je došlo vreme da i one meni daju savete", rekao je jednom prilikom.

Screenshot from 2023-01-11 16-40-53.jpg
YouTube/RTV Pink Official/screenshot 

"Kada mi se danas jadaju zbog problema sa kojima se susreću, onda pomislim da sam bio u pravu što sam bio u pravu što sam ih odgovarao, ali kada vidim koliko su vredne i uspešne, pomislim da nema nijedne lake profesije i da su dobro odabrale. Gluma traži psihofizički jakog čoveka i drago mi je što i u Slobodi i u Dragani vidim tu želju i volju da konstantno rade i napreduju", rekao je Mićalović svojevremeno u intervjuu za "Hello".

Kada je Dragana dobila svoju prvu ulogu, nije bio previše srećan.

MONDO/Stefan Stojanović, Mondo/ Stefan Stojanović Dragana Mićalović MONDO pokrivalice

"Bio je raspisan poziv za kasting u svim srednjim školama i bilo nas je više od 500 prijavljenih. Ja sam dobila ulogu. Zvala sam tatu i rekla mu da sam dobila ulogu, on je bio na pecanju tada, i samo mi je spustio slušalicu. Opet sam ga pozvala, a on mi je rekao: 'Ja neću preživeti još jednu glumicu u kući'. Nije želeo, niti je Bobi i meni dozvoljavao da se bavimo glumom, jer je znao da je baviti se ovim poslom i imati porodicu prilično teško. Pokušavao je dugo da me odvrati od glume. Mislili su i on i majka da će to brzo da mi dosadi, a ja sam od malena želela da budem glumica", pričala je Dragana.

Dragana Mićalović bila je posebno vezana za svog oca, po kome je i dobila ime.

Dragana Mićalović
Lepa i Srecna 

"Teško mi je da pričam o tati. Znam da mi sada daje snagu, a dao mi je za života mnogo saveta. Uvek me je vodio sa sobom na probe u pozorište, koje sam rano zavolela", rekla je glumica za "Glossy" jednom prilikom, a zatim dodala:

"Bila sam vezana za oba roditelja, ali sam tatino ime. Ženska deca su privrženija ocu, ali i bez majke život ne bi imao smisla. Sa njom se često čujem telefonom, a ona tek na kraju shvati sa kojom ćerkom je pričala, budući da sve tri imamo slične glasove".

Antonio Ahel/ATAImages, Instagram/sloboda_micalovic_boba/printscreen Sloboda Mićalović

 BONUS VIDEO:

Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović pevaju u kafani "Kad zamirišu jorgovani" Društvene mreže

 (Blic, MONDO)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!