Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni preminuo je u 86.godini, pre godinu dana, a iza sebe je ostavio petero dece iz dva braka i 53 godine mlađu devojku Martu Fašinu.

Kad se doznalo da je u vezi s mnogo mlađom devojom, svi su mislili da će ona uzeti njegovo čitavo bogatstvo, no ovaj iskusni političar godinu dana pre smrti napisao je testament koji je tek nedavno otvoren. U njoj je naglasio da se njegovo bogatstvo procenjuje na 6,8 milijardi dolara i da će baš sve ići njegovoj deci - Marini, Pieru Silviju, Barbari, Elenori i Luiđiju.

Budući da nije bio u zakonskom braku s Martom, mlada političarka nije dobila ni centa njegovog bogatstva.

Prema sadržaju testamenta, Marina i Pier Silvio sada će kontrolisati procenjenih 26,5 posto udela u "Fininvestu", dok će Barbara, Eleonora i Luiđi imati svaki po 15,6 posto. Takođe će deliti Berluskonijevu imovinu izvan, u kojoj je nekoliko vila i kuća širom Italije, Francuske i Antigve.

Silvio Berluskoni (1).jpg
Shutterstock.com/Alessia Pierdomenico 

Njegova starija ćerka Marina, koja ima 57 godina, na čelu je njegove tvrtke "Fininvest" od 2005. godine. Forbes ju je proglasio jednom od najmoćnijih žena sveta 2010. godine, a u braku je s bivšim plesačem.

U svom testamentu, napisanom u januaru 2022. dok je bio u bolnici zbog infekcije mokraćnog kanala, Berluskoni je svojoj deci ostavio oproštajnu poruku.

"Sve vas jako volim", napisao je. Više od godinu dana kasnije, dao im je poslednji poklon - milijarde evra.

Godinu dana nakon njegove smrti, njegova izabranica Marta i dalje objavljuje njihove zajedničke slike na Instagramu, tvrdeći da njihova "ljubav neće izbledeti", piše Stil.

"Sreća mi je oduzeta. Srce mi je iščupano. To nije bila proživljena godina, to je bilo samo preživljavanje. Ova užasna tuga ne može se prevladati, s njom živi", rekla je.

Instagram/screenshot/mf9milan Berluskoni

BONUS VIDEO:

Danijela Dimitrovska Instagram/danijeladimitrovska

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/ Story.hr/ K.B.)