Slušaj vest

Legendarni film "Ljubavni život Budimira Trajkovića" je ostvarenje Dejana Karaklajića u kojem su igrali Ljubiša Samardžić, Milena Dravić, Predrag Bolpačić, koji je igrao Budu i Marina Nemet, Mirjana, u koju je Budimir bio ludo zaljubljen.

Marina je imala samo 17 godina kada je zaigrala u kultnom ostvarenju, a svojevremeno je izjavila da je, kada je pročitala scenario za film, mislila je da će se glumom baviti samo privremeno.Ubrzo su krenule da se nižu uloge, a Marina je igrala u filmovima, serijama, pozorištu...

Marina Nemet
YouTube/screenshot/Movieclips/Domaći filmovi i serije 

Glumici je 2010. godine saopšteno da boluje od zloćudnog tumora. Nije želela da se zna za njenu borbu, i nije govorila o bolesti u javnosti. Lekari su prvo imali dobre prognoze za nju, ali je ubrzo usledila operacija i borba za život.

Vest o glumičinoj bolesti pročula se kada su lekari njenoj porodici saopštili da je Nemetova legla u bolničku postelju. Karcinom dojke prouzrokovao je jake glavobolje, što je za rezultat imalo slabost, mučnine i jake bljeskove ispred očiju. Tada se lekarima javila za pomoć.

Kada je napustila bolnicu, njene koleginice iz pozorišta su odigrale predstavu "Tartuffe" i sav novac od prodaje karata dale su njoj za lečenje. Ona je tada došla na predstavu kako bi se zahvalila koleginicama na ovome, a to je ujedno bilo i njeno poslednje pojavljivanje u javnosti.

Marina Nemet preminula je u Zagrebu 11. decembra 2010. godine, a u trenutku smrti imala je 50 godina.

Marinu smo gledali i u ostvarenjima kao što su "Ujed anđela", "Družina Pere Kvržice", "Događaj", "Seljačka buna"... a nakon snimanja filma koji ju je proslavio, napravila je pauzu i nije glumila više od 10 godina.

Kada su je jednom prilikom novinari upitali da li je zadovoljna ulogama koje je dobijala, iskreno je rekla da nije.

"Nisam. Kada je film u pitanju, ja se ne zadovoljavam da igram samo žene – objekte. Želim da tumačim kompletne osobe, ženske likove. Likove koji po svojoj koncepciji idu u dubinu. Žena se na našem filmu većinom iskorišćava kao objekat. Nema pravih ženskih likova”.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!